Hjem > NFF/Jenteløftet, Toppserien > To forskjellige idretter

To forskjellige idretter

Det er ikke uvanlig å påstå at fotball og kvinnefotball er to forskjellige idretter blant de verbalt mindre begavede. På en måte har de rett.

For der Norge er en middelmådighet blant herrene, er de, eller i alle tilfelle var de, i toppen hos kvinnene, også til tross for en miserabel VM-innsats. Riktignok har det gått nedover, men Norge er altså på åttendeplass på UEFAs koeffesientrangering. Rangeringen regnes ut på basis av innsatsen de siste fem sesongene, og der er både den imponerende 2006-sesongen og den begredelige 2007-sesongen til Kolbotn med. Fra neste rangering forsvinner Kolbotns 2006-sesong, men samtidig vil Norge ha med to lag til neste Champions League, og kan dermed begrense tapet med god innsats. Og dersom Stabæk gjør en hederlig innsats i år, kan dette øke sjansene for videre klatring. Heia Stabæk, med andre ord, så lenge det er Champions League.

Når så Norges Fotballforbund ifølge NTB og Aftenposten velger å vurdere antall lag i Toppserien, Adeccoligaen og Tippeligaen på basis av at Norge ligger på 26. plass på mennenes klubbranking, så rettes nok en gang baker for smed. Toppserien lider fortsatt av at et herrelandslagsprosjekt, da EM 2016-søknaden, ble en økonimisk fiasko i tillegg til at opplegget var dømt til å mislykkes. Da var tippeligaklubbene beskyttet gjennom kontrakter som varte i ti år. Nå er de sannsynligvis beskyttet en del framover på grunn av de fragmenterte TV-avtalene. Om nå toppserieklubbene igjen må holdes ansvarlig fordi herreklubbene sliter, blir dette latterlig.

Det hjelper ikke stort at Anders Eggen skal lede Seriekomiteen for kvinner. Eggen ledet Seriekomiteen for menn og kuttet 3. divisjon fra 24 til 12 avdelinger. Det bør med andre ord ikke overraske noen om Norges Fotballforbund valgte Eggen fordi han er flink til å kutte fremfor at han har evnen til å ta rett avgjørelse i forhold til hva som sies. Når man trenger en diagnose, skal man høre med en lege, og ikke en slakter.

Når det nå vises at gjennomsnittsalderen man gir seg med fotball på for kvinner er på drøye 22 år, er det vel spørsmål om hvor lenge spillere som ikke er oppvokst i Stor-Oslo gidder å vente på at de blir oppdaget.

Reklamer
Kategorier:NFF/Jenteløftet, Toppserien Stikkord:
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: