Hjem > Toppserien > Ballen blir stadig rundere

Ballen blir stadig rundere

Sandviken – Røa 0-3
Amazon – Arna-Bjørnar 0-7
Medkila – LSK-kvinner 0-3
Linderud Grei – Kattem 2-2
Kolbotn – Stabæk 2-1
Tr.-Ørn – Klepp 2-0

Den sterkt debatterte Toppserien fikk en del uventede resultater som ikke akkurat gjør så mange så mye klokere. Vinnerne i denne runden var Oslo-lagene. Begge to.

For Linderud-Grei tok sitt første poeng i hjemmekampen mot et Kattem som hittil har vært den store overraskelsen.  Det mest imponerende var innsatsviljen: Kattem gikk rett i angrep, og fikk tildelt et straffespark etter svært kort tid. Det endte med 1-0 til Kattem, og kort tid etter scoret nyervervelsen fra Voss, Stine Pettersen Reinås, og sikret 2-0. Trodde alle. Resultatet sto seg helt til det var spilt 77 minutter, da Linderud-Greis for året nyervervelse fra Asker, Ariela Theresa Christensen, scoret et reduseringsmål. Linderud-Grei kjempet videre, og innbytter Nicoline Viker satte inn utlikningen tre minutter før slutt.  Dermed var Linderud-Grei sikret poeng i årets serie. Ettersom både Medkila og Sandviken tapte, ble det dermed bare tre poeng til Medkila og fem til Sandviken, og plutselig er det hele blitt teoretisk mulig for laget alle dømte nord og ned etter 0-13.

Apropos, Røa ble nok alt i alt den store vinneren etter dagens runde. De vant oppskriftsmessig mot Sandviken med 3-0 etter at Elise Thorsnes scoret det første målet, og dermed holdt avstanden til Adserø i toppscorerkampen, og Emilie Haavi scoret to.

Stabæk gjorde det vanskelig for seg selv på lørdag.

Men langt viktigere for Oslo-laget var toppkampen på Sofiemyr. Kolbotn hadde tapt samtlige kamper der i vårsesongen, og var ikke akkurat favoritter mot et Stabæk som hadde fått spillere tilbake fra skade. Imidlertid ble det en tøff batalje, og flere svært gode angrep til begge lag. Kristy Moore ligger fortsatt på grensen til offsidefella, og det var ikke alltid riktig å blåse henne av for offside, men samtidig hadde hun noen muligheter som det var et mirakel at hun ikke scoret på. Stabæks mål ble til etter tett spill i boksen, der Stabæk hadde nesten spilt ut Kolbotn-forsvaret, og Caroline Graham Hansen satte ballen i mål. Stabæk dominerte slutten av første omgang etter at Kolbotn hadde det første kvarteret og den midre delen var relativt uavgjort og uengasjerende. Andre omgang var imidlertid Kolbotn langt bedre enn tidligere, og utliknet etter 70 minutter med et godt plassert skudd som samtidig man ikke helt kan innrømme at landslagskeeperen gjorde sitt beste på å gå etter. På overtid fikk også Kolbotn inn 2-1 på et skudd som gikk i samme retning, og som også Hjelmseth vel kanskje kunne ha beregnet noe bedre, og som forsvaret var noe tafatt på. To velplasserte skudd var det uansett. Uansett er nå Stabæks seiersrekke brutt, noe som jeg tror kan være fint for bærumslaget, slik at fokus kan legges andre steder.

At Medkila taper mot LSK var ingen overraskelse, og det ser ut til at LSK ser gode ut nå også. De er i høyeste grad med i kampen om medalje, der det nå altså er fire lag på to poeng som ser ut til å kjempe om medaljene.

Ørns seier over Klepp gjør at de også er med i medaljekampen, mens Klepp nå ikke ser ut til å få til stort. Med tanke på de nye spillerne foran årets sesong, må nok Klepp anses som en av skuffelsene i årets toppserie hittil. Men så er det 12 kamper igjen, og vi er altså ikke engang halvveis. For Ørns del er det verd å merke seg at den nye treneren fikk en god start. Og at vi må slutte å kalle Solfrid Andersen Solfrid Andersen. Solfrid Dahle heter hun nå.

Kattem var den ene av vårens overraskelser som gikk på en smell. Den andre var Amazon Grimstad. For Amazon har altså tatt poeng mot Stabæk og slått Kolbotn, de var nære poengdeling mot Røa, og de tapte også knepent borte mot Arna-Bjørnar. Det hjalp imidlertid lite når det var de som var vertene mot nettopp Arna-Bjørnar. Det ble hele 7-0 til Arna-Bjørnar, og det spørs nå om det blir Amazon Grimstad som blir gjenstand for argumenter for en reduksjon i antall lag. Forhåpentligvis ikke, Amazon Grimstad har alltid et forferdelig resultat i seg. Det er liksom ikke en toppseriesesong uten at de taper stygt en gang.

Oppsummering:

Denne runden har om noe bevist at det gror godt i norsk fotball, med svært unge målscorere. Caroline Graham Hansen (16), Ada Hegerberg (16), Stine Pettersen Reinås (16), Andrine Hegerberg (18), Kristine Wigdahl Hegland (18) x3, Emilie Haavi (19) x2, Julie Adserø (20), Hege Hansen (20), Maren Mjelde (21), Nicolone Viker (22), Marita Skammelsrud Lund (22), Linn-Cecilie Larsen Burås (22) og Ingrid Ryland (22) har alle bevist at det gror godt. Alle disse er også under eller rundt de beryktede 22 år som man er når man legger opp. Verd å merke seg.

Denne runden er også bevis på at det ikke alltid trenger å være så forutsigbart som mange svartmaler Toppserien. At Kolbotn slo Stabæk, når de selv har tapt for Amazon Grimstad som igjen tapte mot Arna-Bjørnar, som selv spilte uavgjort mot Kattem, som selv spilte uavgjort mot Linderud-Grei, som selv har tapt mot omtrent alle, er et godt tegn for Toppserien. En svale gjør ingen sommer, men det er heldigvis i ferd med å bli noen svaler.

Rent resultatmessig, er det klart at Røa har fått et flott utgangspunkt. Selv med tap i begge kampene mot Stabæk er Røa a poeng med dem, og historien har vist at Røa er det beste av de to lagene til å unngå tap mot såkalt «dårligere motstand». Samtidig blir Røas hjemmekamp mot Kolbotn en svært viktig kamp. Vinner Røa den og greier minst uavgjort mot Stabæk hjemme, da har de en sterk fordel i gullkampen.

Det er også interessant å se hva som skjer med Amazon Grimstad og Klepp. Deres tap markerte at de fortsatt tilhører bunnen av midtsjiktet. Amazon Grimstad kan ha gått på en smell, mens Klepp stort sett ikke har imponert. Når det gjelder Arna-Bjørnar, har de vist styrke i én kamp, men gitt den nåværende situasjonen må det forventes av dem at de vinner kampen om medaljene med mindre Kolbotn kommer tilbake med hevn. Egentlig skal ikke det holde heller, så jeg avventer med å friskmelde dem.

Oppsummering etter nesten halvveis blir da følgende:

Årets skuffelse (hittil): Klepp. Hadde ambisjoner om medalje, ligger sist av de som ikke er i nedrykkstriden. Alternativer: Linderud-Grei. Kollaps med bedre spillerstall enn fjoråret. Arna-Bjørnar. Er i medaljestriden uten på noen måte å overbevise, bortsett fra dagens kamp.

Årets overraskelse (hittil): LSK Kvinner, som er med i medaljekampen med et sterkt redusert lag.
Alternativer: Røa, som på tross av alle forhåndstips om mindre edelt metall, leter Toppserien med seks poeng. Trondheims-Ørn, av samme grunn som LSK Kvinner.

Amazon Grimstad og Kattem har falt for mye av til helt å komme på listene, men de, især Kattem, har gjort forhåndstipsene til skamme.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
 1. Andreas Kolle
  juli 31, 2011, kl. 20:50

  PS: Mine argumenter for 12 lag er følgende:
  * Geografisk utbredelse (uavhengig av hvem som er i toppen nå blir åtte lag litt for få)
  * At 12 lag faktisk får _ned_ antall mål per kamp, jamfør analysen min.
  * At diskusjonen 12 lag mot 8 er et sidespor; det er ikke der problemet med Norges nivå ligger.

  Men dette skulle i hovedsak være en oppsummering av toppserierunden…

 2. Andreas Kolle
  juli 31, 2011, kl. 20:47

  Der forsvant halve meldingen din.

  Jeg er for 12-lags-serie, men uansett om man er for 12, 10 eller 8 lag, er jeg interessert i å høre hva folk har å bidra med. Men enkeltresultater er ikke veien å gå. Og det tror jeg vi alle er enige i.

 3. Olav
  juli 31, 2011, kl. 19:05

  Jeg tror ingen tolker det slik henn at Amazon ikke er gode nok for toppserien.
  Men du må også passe deg for «propaganda skriving» om det er noen resultater som går din vei mtp 12 lags serie. (f.eks

 4. Andreas Kolle
  juli 31, 2011, kl. 18:36

  Nei, da, Jan Reidar. Som jeg sier: «Amazon Grimstad har alltid et forferdelig resultat i seg. Det er liksom ikke en toppseriesesong uten at de taper stygt en gang.» Om det er mot Arna-Bjørnar eller Kolbotn er ikke så nøye. 🙂

  Nå er det ikke sånn at jeg tror verken at Amazon Grimstad er for dårlig for Toppserien eller at én kamp har noen betydning (på tross av maset etter 13-0), men jeg tror likevel at det KAN bli brukt mot de av oss, meg inkludert, som vil ha 12 lag fortsatt.

 5. juli 31, 2011, kl. 18:29

  Men må legge til at du formulerer deg bra og har gode/riktige og bra observasjoner…bare så du ikke tror jeg vil kritiserer deg Andreas 🙂 🙂

  selv om vi må ha høy takhøyde her 🙂

 6. juli 31, 2011, kl. 17:53

  Kloke ord som vanlig…

  Kommentere litt o-7 mellom Amazon og Arna Bjørnar… dette har skjedd før mellom nettopp disse lagene. Og vi ser det i eliteserien også at slike resultater kommer. Noen ganger må man se litt bak resultatet også, noe man også kan gjøre i kampen på Sørlandet i går om man leser lagoppstillingen til begge lag, med mangler på det ene, og 12-13 landslagspillere på det andre.

  og husker jeg ikke feil, så var det vel ett 7-0 resultat på Nadderud i fjor også. som Røa var inn blandet i…selv om man også der må lese mer bak resultatet…

 7. Arne Ball
  juli 30, 2011, kl. 21:25

  Ros for kloke ord! Og har faktisk ikke så mye å klage over denne gangen. Så tv2 kampen idag, og selv om Stabæk er solide så kan de ikke beskyldes for å spille sprudlende fotball.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: