Hjem > Toppserien > Foran neste serierunde

Foran neste serierunde

Formelt sett er det altså 9. serierunde, utsatt på grunn av EM-sluttspillet for J19-landslag. Men det er den 11. runden som blir spilt. Denne forvirringen varer til etter tirsdag 9. august, da alle utsatte runder er spilt.

Men nå, litt om kampene:

Kolbotn – LSK Kvinner

Dette blir en svært spennende kamp. Med den innsatsen Kolbotn viste mot Stabæk, er det fristende å gjøre dem til favoritter mot LSK Kvinner, men det er to faktorer som spiller inn. Den første er at Kolbotn ikke nødvendigvis spiller to gode kamper etter hverandre. De har vært ustabile, og det er ikke sikkert hvilket nivå de holder. Det andre er at LSK Kvinner eller Team Strømmen alltid spiller jevnt mot Kolbotn. I 2010 vant LSK Kvinner, i 2009 tapte de med ett mål, i 2008 vant de med ett mål og i 2007 tapte de med ett mål. I cupen har de møttes flere ganger, men de tre siste oppgjørene, i 2010, 2009 og 2007, vant Team Strømmen. Begge lag har kommet seg etter en dårlig innledning, men LSK virket hakket vassere fram til Kolbotn slo Stabæk.

Hva gjelder skader, er fortsatt Dorte Dalum borte i overskuelig framtid for LSK. Lene Storløkken er på vei tilbake, men rekker ikke denne kampen. Isabell Herlovsen spilte ikke for LSK i Harstad, men satt på benken, og det er ikke rapportert noe om skader på henne siden VM. Dermed regner vi med at hun spiller. Vertene oppdaterer hjemmesiden sin en gang i måneden, og det står heller ikke noe i Østlandets Blad om skader. Camilla Christensen spilte ikke og ble ikke byttet inn, men det er vanskelig å få henne inn i førsteelleveren på bekostning av de som spilte i går.

Kampen blir sannsynligvis tett og jevn. Liten fordel Kolbotn, men den er virkelig liten.

Linderud-Grei – Arna-Bjørnar:

Arna-Bjørnar vinner denne enkelt. Linderud-Grei viste at de kan kjempe, men de skal ikke ha sjanser mot Arna-Bjørnar. Her handler det nok heller om å begrense tapet. Linderud-Grei kommer nok til å gjøre det, fordi det er god trening: for dem er det kamper mot Sandviken, Medkila og til nød Amazon Grimstad og Klepp som er viktige.
Arna-Bjørnar har ingen skader, heller tvert imot – de har spillere som er spilleberettiget for Arna-Bjørnar til den kampen. Av disse er det nok Katie Bethke som er mest interessant – Tessa Rinkes er nok en reservekeeper.

Arna-Bjørnar har den minst stabile førsteelleveren i forhold til plassering. I følge rapportene, spilte Kristine Hegland spiss igjen etter å i lang tid ha blitt plassert på venstre indreløperrolle. Ryland spilte høyre indreløper, der Mjelde vanligvis foretrekkes, og Mjelde tok ankerrollen. Det kan bli spennende å se hvordan førsteelleveren til Arna-Bjørnar ser ut. Og for den saks skyld de nye spillerne Linderud-Grei har fått fra Manglerud-Star, fem i tallet. Resultatet blir imidlertid neppe særlig spennende.

Røa – Klepp

Ingenting er vanskeligere å tippe enn utfallet av en kamp der Klepp er en av motstanderne. Ser man på forrige kamp for de to lagene, så er det klart at Røa bør være favoritt – men Klepp er nå uansett vanskelige å bli kloke på. Røa begynte knallgodt i Toppserien, men etter de første fire-fem serierundene ble det buttere, og mot LSK Kvinner ble det til og med tap tross spillemessig overtak. Røas klare seier over Sandviken kan indikere at laget er tilbake igjen, men de vet at de bør øke for å vinne serien.

Klepp på sin side har levert en generelt dårlig sesong hittil, og trenger å vinne. Det betyr sannsynligvis at de må framover, noe som passer Røa svært bra. Samtidig var de svært nære uavgjort i 2010, så de har en del på lager når det sitter. Men det gjør det ikke nå.

Røa har fortsatt Marthe Braavold Johansen, Ada Finskud, June Tårnes og Guro Knutsen Mienna ute med skade. Janne Stange er tilbake, mens det er et lite spørsmålstegn ved Gunhild Herregården. Ingen av de som ikke kan spille mot Klepp spilte mot Sandviken. Klepp har ikke rapportert om noen skader siden Ørn-kampen.

Skal Medkila kjempe seg inn i kampen om overlevelse?

Sandviken – Medkila:

Et vesentlig bunnoppgjør. Med seier er Sandviken nærmere Klepp på plassen foran (uansett hvordan det går med Klepp) enn Medkila bak. Med Medkila-seier der de over nedrykksstreken, mens uavgjort passer best for Linderud-Grei. Medkila har ikke lenger Cathrine Rolness, og har egentlig ikke imponert stort utover Klepp-kampen. Dette skal være et oppgjør Sandviken vinner normalt sett. Men hvor mye er egentlig normalt i Toppserien?

Og sitter ting for Medkila, så kan de gi god motstand. De har en god keeper i Karlsrud, og de har noen giftige spillere foran når de har dagen. Medkila hadde også en periode en egen evne til å score tidlig. Går de offensivt ut og scorer først, kan det bli vanskelig for Sandviken. Men hjemmelaget er favoritt.

Ingen lag rapporterer om skader.

Stabæk – Kattem

Hvis Kattem ligger kjempedefensivt gjennom hele kampen, hvis de satser på kjappe kontringer, hvis de får pasningsspillet til å sitte, hvis de er veldig konsentrerte – taper de likevel. For Kattem er dessuten Lise Holanger og Kristine Haugen ute, og begge de to kunne ha vært med på å skape farligheter på Nadderud. Stabæk har som tidligere nevnt Melissa Wiik, Maiken Pape og Ingrid Camilla Fosse Sæthre ute.

Trondheims-Ørn – Amazon Grimstad

Her snakker vi om et spennende oppgjør. De to lagene har stort sett jevne kamper de siste årene, bortsett fra 2009, da Ørn vant begge kampene kontrollert. Imidlertid har Amazon Grimstad også noen seire mot ørnene.

Hvor stor vekt man skal legge på Amazons kollaps mot Arna-Bjørnar og Ørns triumf over Klepp er usikkert. Det vil overraske i hvert fall undertegnede om det betyr stort. Amazon Grimstad har, som tidligere nevnt, for vane å ha én skikkelig dårlig kamp i seg, uten at det har betydning for resten av sesongen. Ørn vant over Klepp, men det var ifølge rapportene et svært dårlig Klepp. Derfor bør andre ting avgjøre. Én av tingene er Ørns nye trener. Seier over Klepp kan ha vært et resultat av det som allerede ble bygget opp av Gøril Kringen, eller et resultat av Thomas Dahles nye taktikk. Vanskelig å si, men det får vi kanskje se på onsdag. Ørn er en medaljekandidat etter halvveis spill, noe som er svært imponerende gitt at de ikke har en eneste a-landslagsspiller. Amazon på sin side har falt av litt etter å ha kommet inn i det gode midt-selskap. Skal de unngå å ende opp under midten, må de imidlertid vinne kamper igjen – denne inkludert.

Ørn rapporterer ikke om skader, men så rapporterer de dessverre ikke like mye som de pleide uansett. De har imidlertid fått Lie opp på angriperplassen, mens de har fått Haugstøyl på høyre indreløper på plassen til Marita Eide. Det vitner om at de begynner å skape et godt lag – all den tid økonomien holder til fortsatt overlevelse. For Amazon Grimstad er det verre. De har fortsatt Dagny Knutson og Lana Bowen ute, og måtte trekke ned Una Nwajei i forsvar, der hun i og for seg har spilt tidligere, for å få det hele til å gå opp. De hadde i starten et litt offensivt midtstopperpar, men dette ordner seg nok nå. Kampen blir nok helt annerledes, men Ørn skal og bør være favoritter.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
 1. Andreas Kolle
  august 2, 2011, kl. 21:25

  Det vet jeg. Jeg poengterte også skaden for mange måneder siden. Jeg ser ingen grunn til å forvente at alle har like god oversikt som oss om hvor lang tid denne skaden faktisk tar, tar med Dorte eller kan finne på å ta utifra omstendigheter ingen av oss to vet om. Særlig ikke når det tok lang tid før LSK kom ut med hva det faktisk var som hadde skjedd og hvor lenge hun var borte.

  Se heller på det som det det var ment som, en oppdatering for alle de av oss som lurer på hvordan det går med diverse spillere.

 2. frøken ur
  august 2, 2011, kl. 21:04

  For at du skal slippe å bli så overrasket over at Dalum Jensen for LSK er skadet, så meldte hjemmesiden deres i vinter at hun tok korsbåndet. Og slikt tar jo omkring 9 mnd.
  Til opplysning.

 3. Andreas Kolle
  august 1, 2011, kl. 23:07

  Beklager. Jeg gjør to ting samtidig, og da blir det litt rot. Det kommer en litt mer presis gjennomgang snart. Takk også for informasjon om Mari Solstad, visste ikke om henne.

 4. Niklas Grønberg
  august 1, 2011, kl. 22:18

  Linderud – Grei har to spillere skadet, ser du ikke har nevnt dette. Mari Solstad er ute i 3-4 uker, mens Nina Thorne forventes å være tilbake om 6-7 mnd, i februar/mars.
  Eller, bra artikkel om neste serierunde.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: