Hjem > Andre lag, Media, Toppserien > Hjemmesidene i Toppserien

Hjemmesidene i Toppserien

Kolbotn oppdatert!
Nå er det på tide å gjøre en statusoppdatering på hjemmesidene i Toppserien. Ved å gi en karakter fra 1 til 6 vil vi dømme sidene til de forskjellige lagene. Nettsidene vil dømmes etter fire punkter:

 • Kampreferat: Det viktigste med hjemmesiden. Hjemmesider som ikke oppdateres kan få maksimalt karakter 2. Her legges det vekt på både fakta (førsteellever, bytter, mål, dommer, kort osv) og tekst. Det tillates (og forventes) at man er partisk, men også saklig. Også «Før kampen» legges inn her, og der er det viktig å ha med skader, i hvert fall på laget sitt, men helst også på motstanderne. Intervju i anledning kampen trekker også opp.
 • Spillerstall: Spillers navn, fødselsdato, posisjon, tidligere lag (helst med årstall) og bilde bør være med.
 • Kontaktinformasjon: Er det lett for pressen å ta kontakt med dem? Daglig leder og hovedtrener bør stå, alternativt et kontor som hurtig kan sette innringere i kontakt med dem eller svare på spørsmål. Her er e-post, kontortelefon og mobiltelefon pluss i den rekkefølgen. Mobiltelefon tar ofte over for fasttelefon, men fordelen med det sistnevnte er at de ikke er personavhengige, og gjerne tilhører i denne sammenheng et kontor.
 • Ekstramateriale: Ting som gjør at man kan lære mer om laget: Lagets historie, billedgalleri, adelskalender, statistikk, spillerblogg, diverse annet som gjør at man kommer nærmere laget.
 • X-faktor betyr det «noe» som gir litt ekstra tro på siden. Layout, tilgjengelighet, ivrig bidragsyter med mye på hjertet, bruk av videoer og så videre viser at hjemmesiden har det litte ekstra.

Det gjøres to punkter klart allerede nå.

 1. Ettersom undertegnede står bak 90% av Røas hjemmeside, har jeg unnlatt å kommentere denne. Jeg fikk hjelp fra to viktige bidragsytere til kvinnefotballen: Frode Bjørgmo Strømsvik, nåværende trener for Byåsen kvinnefotball og tidligere assistenttrener for Kattem og Richard Jansen, aktiv i både SFK og SKF.
 2. Det tas ikke hensyn til lagets plassering på tabellen eller økonomiske situasjon. Tekst er viktigere enn fancy sideeffekter som kamera og avanserte tabeller, så det er ingen grunn til at et nyopprykket lag ikke kan være like gode som et etablert. Innsatsen på hjemmesiden bør reflektere interessen for hjemmesiden.

Da begynner vi:

Amazon Grimstad

Amazon Grimstad: less is less

Amazon Grimstad har hatt veldig varierende kvalitet, fra et skuldertrekk til blant de beste referatene i Toppserien. Etter at de fikk seg ny side i mai(?), har dessverre ting gått nedover.
Kampreferat: Svært lettvinte og mangelfulle (og i fet skrift, av en eller annen grunn).  Amazon Grimstad har valgt å ikke ta vare på gamle referatene, som stort sett var gode til veldig gode. De har veid opp ved å scanne inn kampreferatene til NFF i altfor lav oppløsning, og det er vanskelig å få noe ut av dem.
Spillerstall: Minimalistisk oversikt. Det er et lagbilde, men ingen lenke til spillerliste. Spillerlisten er bare en liste med navn og draktnummer. Lurer du på alder, posisjon, tidligere lag og så videre, må du google. Eller se om du finner noen rester av den gamle hjemmesiden.
Kontaktinformasjon: Har e-post og postadresse, men bare et telefonnummer, og det er mobil. Litt for avhengig av flaks. Ingen kontakt til trener eller daglig leder.
Ekstrainformasjon:  Amazon har en svært lesbar historisk gjennomgang, men den er tettpakket, uten bilder, ikke oppdatert siden 2006 og vanskelig å lese. Lenkene er greie, men noe hulter til bulter, særlig toppserieklubbene.
Rekrutt og junior: OK, men kanskje fint med navn på spillerne og gjerne litt lengre referater. Likevel et tankekors at andrelaget har minst like bra referat som toppserielaget.
X-faktor: Ingen, men kunne ha gjort mer med Amazon-hæren.

Konklusjon: Karakter 2. Amazon Grimstad har nok materiale til glatt å få mye høyere karakter, men dette opplegget er halvveis.

Arna-Bjørnar

Siden til Arna-Bjørnar er som "La Sagrada Familia". Pen å se på, men blir aldri helt ferdig til bruk.

Arna-Bjørnar har også nylig byttet hjemmeside. Det har gått til det bedre, enda utgangspunktet også var bra.

Kampreferater: Ryddige gjengivelser av målene, og av og til om andre ting, men lite om selve kampgangen og motstanderne. Mye bedre i hjemmekamper hva gjelder statistisk gjennomgang av kampen (førsteellever, dommer, mål, kort og så videre), men dette varierer. Mangler også «Før kampen».
Spillerstall: God for flere, men merkelig tom for andre (Tina Algrøy). Noe småplukk i forhold til hvilke data som ligger der, men i alt en god oversikt.
Kontaktinformasjon: Bra kontaktinformasjon, men litt hulter til bulter: Styret KSA er ett sted, Kontakt oss (daglig leder) et annet, Hovedstyret et tredje. Mangler også kontakt med trener.
Ekstrainformasjon: Bra informasjon om spillerstatistikk og kampreferat, men burde ligge i hovedmenyen. Fint med billedgalleri, men bør ha flere enn tolv bilder. Lite tekst generelt.
X-faktor: Har potensiale, bruker filmklipp fra tid til annen.
Konklusjon: Karakter 4 (svak). Fin side, men man blir ikke sittende og klikke altfor lenge, mest på grunn av noe rotete layout. Bør få mer struktur slik at man kan finne alt i hovedmenyen.

Kattem

Kattems side har gått fra topp til under middels. På tide å toppe igjen?

Kattem startet bra i Toppserien i år, men har stagnert. Ganske likt hjemmesiden.

Kampreferater: OK lengde, har med førsteelleveren. Mangler statistisk informasjon, men er hurtig oppdatert. Savner god oversikt over kampene, burde være mulig å lenke fra kampoversikten. Bonus at de har «Før kampen».
Spillerstall: Ryddig og fin oversikt, bra intervjuer, men noen spillere mangler det på. Savner tidligere lag på spillerne.
Kontaktinformasjon: Ingen kontortelefon, men ellers er dette ryddig og greit. Akkurat det man trenger.
Ekstrainformasjon: Et ikke-fungerende galleri.
X-faktor: Lise Holanger. Har mye kjærlighet til klubben, og når hun legger enda mer bak siden, kan den bli bra.
Konklusjon: Karakter 3. En dugnad som fikser galleriet, skriver en kort historie om klubben, oppdaterer spillelisten og tar med bytter og mål i kampene, får siden glatt opp på en firer.

Klepp

Klepp er småplukk unna en svært pen side.

Klepp har i de siste årene vært veldig opptatt av hjemmesiden sin. Det har betalt seg positivt. Svært positivt.

Kampreferater: Gode referater stort sett. På sitt beste har de all relevant informasjon, men de varierer. Også trekk for relativt sen oppdatering.
Spillerstall: Ryddig og fin. Det man trenger, uten tullball. Ikke alltid alle tidligere lag er med, men stort sett bra.
Kontaktinformasjon: Ikke helt tilfredsstillende. En generell kontaktperson for Klepp og en markedsansvarlig står oppført. Men stort pluss at de har fasttelefon og sekretær. Det likes.
Ekstrainformasjon: Ganske så mye: en liten oppsummering om Klepp gjennom tidene, adelskalender og videosnutter. Men merkelig nok ikke noe galleri.
X-faktor: Alltid hatt en høy rangering på fotballen.eu, og skal kunne, med småjustering, kunne strekke seg enda lenger.
Konklusjon: Karakter 5. Har de viktigste tingene og litt til, men savner det lille ekstra. Men en av Toppseriens beste sider.

Kolbotn

Kolbotn: se Østlandets blad

OPPDATERING: Kolbotns hjemmeside var da denne siden ble skrevet så dårlig på oppdatering at den var en skam for seriøs hjemmesidesatsing. Siden den tid har Kolbotn tatt seg kraftig sammen, og har i løpet av to uker gjort en stor nok innsats til å fortjene å bli dømt på nytt.

Kampreferater: De tre som har vært hittil, har vært ryddige gjennomganger av kampene, og også med et nikk til motstanderen. «Før kampen» har det vært to av, og den siste tok også hensyn til bortelaget. Det ligger potensiale i begge, men det ser ut til at Kolbotn lider av en frykt for lagoppstillinger, både i «Før kampen» og i kampreferatene, noe som fortsatt hinter om at siden er mer intern enn ekstern. Målscorere, kort, dommer og publikum mangler også. Altså: god tekst, dårlig med fakta.
Spillerstall: Fin gjennomgang, men hadde vært fint med en oversikt over alle, så man ikke må scrolle langt for å lese om for eksempel Anja Sønstevold. (uforandret siden sist)
Kontaktinformasjon: Unntaket fra regelen. Svært god kontaktinformasjon. Om de lenker fra «Kontakt oss» til «Lagledere» er den rett og slett ufeilbar.  (uforandret siden sist)
Ekstrainformasjon: Usedvanlig mye uvesentlig om treningstider, lite til fansen. Denne siden er for internt bruk. Lenkene er en tragedie; ingen til noen andre toppserielag. Et lag som har spilt i fire cupfinaler og vunnet en, vunnet serien tre ganger, har tre sølv og tre bronse, bør ha noe som minner om en historisk gjennomgang. OK statistikk fram til og med 2010, om enn samtlige plasseringer de har gitt seg fra 1995-2000 er feil.
X-faktor: Kolbotn har begynt å rydde opp. Det er dermed en side som er i ferd med å levere minimumskravet, det vil si kampfakta. Men det er lite å jobbe med for journalister, fans, nerder og andre interesserte. Kolbotn er også ustabil, og satsingen kan vippe begge veier. Bonus for at de skriver interessante artikler om andre ting enn kampreferat.
Konklusjon: Karakter 3 (svak). Referatene og «Før kampen» er lesverdige, men så er det stopp.

Linderud-Grei

Litt på etterskudd, men med god vilje.

Linderud-Grei har bare med seg det mest nødvendige av artikler, men av og til holder det ganske langt.

Kampreferater: Lange og gode med godt innhold som tar motstanderen på alvor. Mangler i sin helhet fakta om kampen, bortsett fra Linderud-Greis lag med bytter. Men av de bedre referatene. Savner likevel «Før kampen».
Spillerstall: Fin og ryddig oversikt. Minus for at den ikke er oppdatert.
Kontaktinformasjon: Mobilnummer og e-post, men ingen fasttelefon.
Ekstrainformasjon: OK galleri, viser til et litt mer ryddig galleri på facebook.
X-faktor: Ingen åpenbar. Hjemmesiden utstråler skippertaksmentalitet.
Konklusjon: Karakter 3. Gode referater og fin oversikt over spillerstallen står i kontrast til den lille informasjonen om for eksempel lagets historie, utfyllende billedgalleri, «Før kampen»/skade-og-spillersituasjon og manglende oppdatering. At de prioriterer gode referat trekker imidlertid godt opp.

LSK Kvinner

Her ser man hva en person kan få til med en hjemmeside. Eksempel til etterfølgelse.

LSK Kvinners hjemmeside er både personlig, saklig, godt oppdatert, hurtig oppdatert og god med bruk av video.

Kampreferater: Solide, personlige og ryddige. Fint med intervjuer, mye å glede seg over for fansen. Fine «Før kampen»-repotasjer også. Blant de få som tar hensyn til motstanderen når de skriver dem.
Spillerstall: Ryddig og fint med fine intervjuer. Men ikke stappfull av informasjon.
Kontaktinformasjon: Grei nok. Noen mobilnumre, stort sett e-post. Hovedkontaktinformasjonen er gjemt nederst, og er til en mobiltelefon. Så lenge man ikke har dårlig tid, er dette bra nok. Mangelen på kontortelefon er ene og alene noe som setter LSK Herrer i et dårlig lys. Ingen overraskelse der, altså.
Ekstrainformasjon: Masse interessant. Har selv skrevet historiedelen, så jeg er inhabil der. Men det er en del moro å lese om likevel, og kudos for mange gamle bilder. Bra galleri. Man kan godt kaste bort en ti-femten minutter her.
X-faktor: Mari Knudsen er arkitekten bak, og hun har stadig gode ideer. Her kan det bli enda bedre.
Konklusjon: Karakter 5. Men bare fordi 6-ern skal henge høyt. Mangler noe statistikk, litt om medspillere og kontakt med viktige personer for pressen.

Medkila

Jamen... Vi vet jo at dere kan! Hvorfor ikke kunne litt ekstra?

Minimalisme på nettsiden er naturlig for lag som har mer enn nok å jobbe med rundt selve laget. Merkelig likevel at de har en så skrivefør spiller som Stine Frantzen i bakhånd med svangerskapspermisjon som de ikke bruker mer.
Kampreferater: I og for seg greie og ryddige. Har det nødvendigste, og gjerne tre avsnitt med OK kampgjengivelse. Hadde vært enklere for de som ikke er blodfans om de oppga etternavn på laget som spilte i kampreferatene. Ingen «før kampen», bortsett fra to linjer om at det er kamp og et bilde av en poster.
Spillerstall: Standard med info og intervju, med heldig resultat. Av de bedre med dette formatet.
Kontaktinformasjon: Ikke lett å finne, men ligger under «Organisasjon». Mobilnumre på enkelte, men ikke på trener (for 1. divisjon? Det var da pessimistisk?), og ingen e-post. Dette er svakt.
Ekstrainformasjon: Lite utover det som legges i X-faktoren. Statistikk og historie mangler, galleriet er noe begrenset. Merkelig at cupseieren ikke står nevnt..
X-faktor: Flere påbegynte ting som med litt arbeid kan vedlikeholdes, som galleri og flere moro/fritidssider og spillerblogg.
Konklusjon: Karakter 2: Kampreferatene er relativt oppdatert og har med det viktigste. «Før kampen» mangler, og du lærer ikke stort om klubben der.

Røa

Røa leker ikke hjemmeside

Frode: Røa, med det velklingende domenet dynamitegirls.no, oppdateres jevnlig med nyheter både fra A-lag og andre aktiviteter klubben er involvert i. Siden fremstår som meget ryddig og oversiktlig med sine daterte artikler i hovedfokus.
Richard: Røa er også blant de som har gitt hjemmesiden en total makeover i år. Sidene er nå langt mer oversiktlige. Det kan også virke som det nå er et mer brukervennelig administrasjonssystem, for nyhetene kommer hyppigere enn noen gang tidligere.
Kampreferater: I tillegg til å ha med de viktigste kampfakta på en oversiktlig måte, fremstår Røas kampreferater som en webavisartikkel, med fyldig tekstreferat og bilder. Kommer også med fyldige «før kampen»-saker med interessante fakta og antatte lagoppstillinger.
Referater i ordets rett forstand. Her summeres alle fakta og pakkes pent inn i skryt av eget lag. En er også raus med skryt av motstanderen. Referatene treffer således flere enn egen menighet. Bra!
Spillerstall: Oversiktlig presentasjon av spillerstallen, med mulighet for å klikke frem en fyldig spillerprofil med oversikt over tidligere karriere og en tekstsak om hver spiller. Pluss for lagbildet og gode profilbilder.
Stort sett fyldige og fine presentasjoner. Oversiktlig og fint.
Kontaktinformasjon: God kontaktinformasjon.
Fortsatt litt såfeil her og der. Klikker du f.eks på «Se her for kontaktinformasjon til de enkelte i støtteapparatet» på «kontakt oss» siden, kommer du til en oversikt over historiske resultater i kampene mot Arna-Bjørnar. Full oversikt over kontaktinfomasjon til daglig leder, trener og øvrig støtteapparat. Burde kanskje ha ligget under «kontakt oss» fanen? (dette er rettet opp i ettertid)
Ekstrainformasjon: Gode koblinger til rekrutt og junior og fin presentasjon av samarbeidspartnere, både visuelt og innholdsmessig. Lett å oppdage kampinfo og tabellstituasjon og tilbyr leserne enkelt å følge klubben både gjennom Facebook, Twitter og RSS. En spillerblogg med potensialet dersom klubben/spillerne blir flink til å få ut nye blogger (pt eneste minus ved siden). Historikken peker mot en meget fyldig og velholdt wikipedia-artikkel. Godt bildegalleri gjennom flickr.com
Fantastisk bra linksamling – anbefales!  Fint galleri.
X-faktor: Layout….. smakfullt og oversiktlig, fremstår som profesjonelt og gir et meget godt førsteinntrykk av klubben. X-faktor 2 er selvsagt hyppige oppdateringer og en tydelig god oversikt over toppfotballen på damesiden.
Litt kjedelig og steril lay-out, men slikt er jo smak og behag. Alt som er viktig at er med, er med.

Konklusjon: Karakter 6 – Toppseriens klart beste hjemmeside slår også flere lag i Eliteserien klart.
Karakter 5. Flott side.

Sandviken

Denne logoen ble ikke funnet i Sandvikens galleri.

Det er mye bra vilje og skrivekløe på denne hjemmesiden, men det burde bli struktur. Det kan gjøre Sandvikens hjemmeside til en av de bedre i landet.

Kampreferater: Varierende. Teksten er som oftest god, og kledelig partisk, men det mangler fakta, og førsteelleveren er bare sjelden med. De kommer også relativt sent, og «Før kampen» er ikke alltid med.
Spillerstall:  Ryddig og fin gjennomgang av spillerne med fakta, men ikke noe mer.
Kontaktinformasjon: Ryddig kontaktinformasjon på mobil og e-post. Finner ikke hovedtelefonnummeret til klubben, da.
Ekstrainformasjon: Galleri uten bilder, informasjon om 2. laget uten informasjon og lenker uten særlig mange lenker. Ingen nevneverdig historisk gjennomgang. Tynt for å si det mildt.
X-faktor: Ingen.
Konklusjon: Karakter 2: De deler på kampreferatene, og har skrivekyndige folk, men bruker liten tid på annet, og mangler fakta rundt kampene. Har veldig lyst til å gi dem 3-er, for det ligger mye kjærlighet og vilje bak siden. Men det er for mange mangler nå.

Stabæk

Stabæk er flinke på det de er flinke på. Resten halter litt.

Det er feil å sammenlikne Stabæks herresatsning og kvinnesatsning. Herrene samarbeider rett og slett ikke med kvinnene der, og dermed står og faller alt på frivillighet. Dermed må Stabæks hjemmeside for kvinner sammenliknes på likefot med andre kvinnefotballsider. Sånn bortsett fra at de bør ha langt flere frivillige, da.
Kampreferater: Og i den sammenhengen blir referatene ofte litt tynne. Bedre enn Arna-Bjørnars, men ikke mye bedre enn Medkilas, og langt fra like fyldig som for eksempel Linderud-Greis. Fakta er imidlertid strålende, bortsett fra en konsekvent vegring mot å sette opp spillerne i formasjon, noe som er svært vesentlig for interesserte i kvinnefotball. Flinke til å ha «Før kampen», men selve artiklene er igjen korte, og beskjedne på informasjon om motstanderne.
Spillerstall: Flott med statistikk om spillerne, men minimalt ellers. At intervjuer ikke trengs er greit, men hvilke år man spilte i tidligere lag, skal vel ikke koste så mye.
Kontaktinformasjon: Alt ser bra ut her, kontakt med alle man måtte ønske. Bare mobilnumre, men ett av dem fungerer som kontortelefon, så da er det ingenting å utsette på det.
Ekstrainformasjon: Flott statistikk som andre kan lære av (eller drømme om), og fin blogg skrevet av Lise Klaveness, men så er det stopp. Ingen historie, ingen billedgalleri, ingen god oversikt over kampreferat (ikke kamprapport, men selve referatet, med teksten).
X-faktor: Dette er en fin og oversiktelig side, estetisk ryddig, og med mange ildsjeler. De har hatt videosnutter og har flere andre tilløp.
Konklusjon: Karakter 4: Latskap hindrer en femmer, men de mangler litt for mye som bør være med til at de helt når opp.

Trondheims-Ørn

Denne billedteksten har mer tekst enn kamprapportene til Trondheims-Ørn.

How are the mighy fallen? Norges klart beste hjemmeside for kvinner har klappet helt sammen etter at to-tre ildsjeler forsvant. Lever fortsatt godt på gammel storhet, men som nyhetsformidler er siden død.

Kampreferater: Har konsekvent en fin faktagjengivelse om Trondheims-Ørns førsteellever med bytter. Ingenting om motstandernes, og ingen tekst i det hele tatt. Minimalisme på høygir. Selvfølgelig ingen «Før kampen» eller noe annet.
Spillerstall: Flott oversikt over spillerne med gode bilder.
Kontaktinformasjon: Som alt annet som ikke oppdateres så ofte, er dette på stell. Fin oversikt over alle man trenger å ha kontakt med. Er ikke glad for rett-til-outlook-løsningen på e-post, men det er bare en smakssak. Litt minus for mangel på kontortelefon, men med deres omflakkende liv er dette forståelig.
Ekstrainformasjon: Hvor skal man begynne. Denne siden har alt du trengte å vite om Trondheims-Ørn fra før juli 2010. Statistikken er av en annen verden, men historiedelen er faktisk ikke oppdatert etter 1992, hvilket betyr at man mangler samtlige mesterskap klubben har vunnet. Men ellers er det så mye bra at det må man nesten leve med.
X-faktor: Med en initiativrik sjel med fritidsproblemer bak spakene, kan dette bli en fantastisk side igjen.
Konklusjon: Karakter 2: Hopper glatt opp på minst 5 med oppdatert informasjon, men er nå marginalt mer oppdatert enn Kolbotn.

Konklusjonen får bli at Røa og LSK Kvinner er testens vinnere, med Røa et ørlite hestehode foran. Begge driftes i hovedsak av én person, og viser at det å satse på hjemmesider ikke er så vanskelig. I motsatt ende av skalaen finner man Trondheims-Ørn og Kolbotn. Med Ørns solide ekstramateriale og Kolbotns tendens til å skrive kamprapport og «før kampen», kan dette muligens forandre seg. Vi får se.

Reklamer
Kategorier:Andre lag, Media, Toppserien
 1. Andreas Kolle
  august 21, 2011, kl. 15:17

  Takk!
  Det er ikke en glipp, det er en oppdatering som kom etter at jeg la dette ut. Fint at det er blitt tatt hånd om. En oppdatert versjon av denne artikkelen vil nok gi Kolbotn bedre karakter, så der er ikke bare dere som mener at dette er litt dated.

 2. Niklas Grønberg
  august 21, 2011, kl. 12:58

  Godt innlegg! Men Glenn Kleven står ikke oppført som trener for LGT, så dette er en liten glipp. ( http://www.linderud-grei.no/?page_id=19 )

 3. Andreas Kolle
  august 16, 2011, kl. 22:32

  Jo, takk!

  Jeg savner vel ikke listen over hva Ørn har vunnet, men mer en historisk gjennomgang. Denne (http://www.trondheims-orn.no/static/historikk/historikk.shtml) stopper jo i 1992, mens jeg selv har skrevet denne (http://no.wikipedia.org/wiki/Trondheims-Ørn), som kan klippes og limes slik LSK Kvinner gjorde, og så har man litt mer kjøtt på bena.

  Jeg håper Ørn tar av igjen, for det skal lite til for at siden blir bra.

 4. trondheims-orn.no
  august 16, 2011, kl. 22:10

  Samtlige mesterskap Ørn har vunnet finner du relativt enkelt på siden ved å klikke på «meritter» ( http://www.trondheims-orn.no/cms/index.php?id=260 ).

  Enig med deg i at (mangelen av) kampreferatene er skuffende!

  God blogg!

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: