Hjem > Toppserien > Før 15. serierunde

Før 15. serierunde

Etter en hektisk periode har alle lagene fått seg en pause, noen enda litt lenger ettersom de ikke var med i cupen. Det betyr at vi kaster oss igang med en ny serierunde, og enda det ikke helt utkrystalliserer seg en tendens, er det mulig å bli litt klokere på Toppserien 2011, muligens den jevneste på lang tid.

Dynamiteblogg prøver å være oppdatert på skader og bytter her. 

Klepp – Arna-Bjørnar er en kamp som man kunne vært fristet til å utnevne til en grei borteseier.  Arna-Bjørnar tapte riktignok når de endelig møtte vanskelig motstand, men det skal ikke mye til for å beholde medgangsbølgen fra serien. Arna-Bjørnar kjemper om medalje, kanskje til og med gull. Klepp på sin side har tatt greie seire, med borteseieren mot Amazon Grimstad som den eneste virkelig imponerende. Ettmålsseier mot Medkila og tomåls mot Linderud-Grei vitner om scoringsvegring. Klepp har tilsammen 18 mål, hvilket er ett mer enn Amazon Grimstad, og ellers langt bak de lagene som ikke er i nedrykksstriden. De har for eksempel scoret ti mål mer enn Linderud-Grei.

Altså, borteseier. Men så er det Klepp, da. Klepp er som kjent notorisk uberegnelige, og kan få til mye spenstig på eget gress. Om man legger til at Arna-Bjørnar stort sett blir livredde hver gang de kommer i posisjon til å ta medalje, så er det ikke helt umulig. Arna-Bjørnar rapporterer ikke om skader annet enn «smårusk», mens Klepp ikke har noen fersk oppdatering. Klepp har som kjent ingen spiss av ypperste kvalitet, da Dyngvold er skadet. Gode nyheter for Klepp er at Niemi spilte mot gamleklubben i Grimstad, og da har de henne tilbake. Maria Thorirsdottir er også tilbake. På papiret skal det fortsatt bli borteseier, men det kan bli uavgjort.

Kattem – Amazon Grimstad er en vanskelig kamp. Begge lagene leverte over evne i begynnelsen, men har siden falt av. Det er ingen reell nedrykkstrussel for noen av lagene. Begge har 16 poeng, og Medkila på nest siste må vinne halvparten av de gjenværende kampene (det vil si fire – og de har igjen Røa, Stabæk, Kolbotn, Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn). Oppover er Klepp og muligens LSK Kvinner innen rekkevidde, men det krever seier her.

Lise Holager er altså tilbake fra sykdomsfravær denne kampen, og det er avslutningskampen til Julie Adserø før hun blir hobbybæring, så de ligger godt an foran. Imidlertid må de greie seg uten Annette Herrmann. Midtbane of forsvar er det verre med. Kristine Haugen er ute resten av sesongen med skade, Lene Langås har slitasje, og spiller ikke og Åshild Thorrud har flyttet til Oslo. Amazon på sin side stiller uten Marit Fiane Christensen i midtforsvaret, muligens på grunn av familiære årsaker, og de må også greie seg uten Kristine Meland, som soner for tre gule kort. Meland er toppscorer, men de skal ligge godt an med Åvik, Smyth og  Nwajei. Forsvaret er verre uten Fiane Christensen. To lag som er best foran bør bety en artig kamp som trøndere bør prioritere. Dette kan vippe begge veier, men begge er strået vassere på eget gress, så Kattem får være ørliten favoritt.

Røa – Trondheims-Ørn er en kamp som mange prøver å selge som en spennende kamp mellom topplaget som har slitt og overraskelseslaget som teknisk sett er med i medaljekampen. Når det er sagt, er Ørns avansement i cupen (straffesparket var ikke billig, det var gratis) langt mindre imponerende enn Røas totalkontroll på Arna-Bjørnars angrep. Røa sliter fortsatt litt med å få scoret, og bruker uforholdsmessig mange sjanser, men her bør de også komme til en del.

Skadesituasjonen er den at Guro Knutsen Mienna er nyoperert, og spiller ikke en stund fremover. De tre vanlige skadene (Braavold Johansen, Finskud og Tårnes) er uforandret, men ellers stiller de med sitt beste lag. Ørn stiller med Marita Eide på midtbanen, og med Kristin Lie foran. De har Haugstøyl og Storli som interessante kort på benken, mens Røa har Kine Kvalsvik og Katrine Dreier Andresen. Røa har hatt god kontroll på Ørn, og har ikke avgitt poeng mot dem siden 2006 – uansett bane. Det overrasker undertegnede om det skjer i morgen.

Kolbotn – Linderud-Grei blir en klar hjemmeseier.  Eneste problemet til Kolbotn er at de spiller bedre når et annet lag dominerer, så det kan bli noe frustrasjon i enkelte perioder om spillet ikke sitter helt fra begynnelsen. Der Linderud-Grei hadde flaks hjemme mot Røa, var hjemmekampen mot Klepp et tegn på at de kan når det sitter. Det holder selvfølgelig ikke mot Kolbotn.

Linderud-Grei har mistet mange spillere i løpet av de siste månedene, men det er vanskelig å si i hvor stor grad laget ble svekket av det. Flere som nå er borte spilte da laget fikk juling i vårsesongen, mens laget som tok poeng mot Kattem er mer likt laget som stiller mot Kolbotn. Kolbotn må på sin side greie seg uten Andrine Hegerberg, men skal ha mer enn nok godt mannskap til å ta dette. Vi kan selvfølgelig tvære ut Kolbotns store problemer i cupen mot Medkila, men det er nok mer Medkila enn et svakhetstegn.

Sandviken – LSK Kvinner er nok den faktisk vanskeligste kampen å forutsi.  På de fem siste seriekampene har LSK Kvinner to seire og tre tap, mens Sandviken har en seier og fire tap. Det motsatte oppgjøret endte uavgjort, og det kan dette også gjøre.

Argumentene mot at det blir jevnt er at LSK Kvinner ikke har skader utover Dorte Dahlum. Lene Storløkken har vært tilbake i to kamper, som endte med seier hjemme mot Amazon og et jevnt tap mot Arna-Bjørnar. Dermed har LSK Kvinner et ryddig lag med gode spillere. LSK Kvinner er imidlertid nesten like lunefulle som Klepp, og kan godt overraske negativt. Sandviken har flere ganger vist at de kan få til gode resultater mot lag som ikke er helt i toppen, så i stedet for å analysere julingen de fikk av Kolbotn og Arna-Bjørnar, er det verd å få med seg at de spilte jevnt mot Amazon Grimstad i en kamp der det heter at straffesparkene til de grønnkledte var av den billige sorten. De hang også brukbart med hjemme mot Røa.

På papiret er det en borteseier, i praksis kan det lett bli en uavgjort. LSK vet at de er avhektet i medaljestriden, de gikk nylig ut i cupen, Isabell Herlovsen har ikke scoret fullt så mange mål som forventet (5, det er faktisk Abdullah som er toppscorer for LSK Kvinner) og det går i retning av nok en kamp om å komme på øvre halvdel. Men de er altså skadefri. Sandviken på sin side har flere skader. Vilde Gripnar er skadet i lengre tid, og Maria Kvalen er tvilsom. Slenger vi på at Kine Solberg har dratt til Danmark og at både Trine Lund og Lene Sperre for alle praktiske formål har lagt opp, sitter vi med en redusert stall. De har fått Maren Knudsen (J19), og det kan hjelpe. Og gjøre det enda mer uklart.

LSK har et bedre lag og en dårligere selvtillit. Det skal holde, men Sandviken gir ikke ved dørene hjemme.

Stabæk – Medkila vinner Stabæk klart. Medkila imponerte mot Kolbotn i cupen, og Stabæk var på det jevne med et superbillig straffespark hjemme mot LSK Kvinner, men likevel. Stabæk vinner.

Caroline Graham Hansen er fortsatt «kanskje» etter at hun var ubenyttet reserve for Stabæk. Medkila på sin side har stort sett kjørt med samme lag i samtlige kamper, med det noe ubeskrevne bladet Jeanett Aloyseous fra Sortland. Kanskje hun kan være med på å påvirke Medkila, enda det ikke hjalp i debutkampen mot Kattem, men vi tviler på at hun hjelper Medkila til noe mer enn maksimalt et hederlig tap.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
 1. Andreas Kolle
  august 26, 2011, kl. 18:57

  Flott oppdatering! Det er nå tatt med i vurderingen.

 2. august 26, 2011, kl. 16:44

  Meland soner pga sitt 3 gule mot Klepp…

 3. august 26, 2011, kl. 16:39

  Lise Holanger er klar igjen og spiller for Kattem, det samme gjør Julie Adserø som går til Stabæk 1 sept, og vil ha stor betydning….
  Hos Amazon spiller ikke toppscorer Kristine Meland(6 mål) og lagets beste så langt. Dessuten er ikke Fiane Kristensen med, etter det jeg vet. Amazon har med 2 rekrutter for å fylle ut laget….så å sette Amazon som favoritter her, er meget vågalt !!

  Bare en mening, men jeg tror nbestemt Kattem er favoritter her, selv om det kan tippe begge veier!!! 🙂

  Jan R

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: