Hjem > Røa, Toppserien > Opphentingsmirakelet

Opphentingsmirakelet

Andrea Frøshaug satte inn 2-1.Røa – Trondheims-Ørn 3-1

På grunn av problemer med Røas hjemmeside, er referatet fra kampen lagt her. Røa har ikke fått så mye juling på en omgang på eget kunstgress siden en regntung kamp mot Kolbotn ifjor. Heldigvis var andreomgangen av et helt annet kaliber.


Ørn gikk ut veldig offensivt, og dominerte nesten hele første omgang. Allerede etter seks minutter skjøt Solfrid Andersen Dahle et flott skudd fra rundt 30 meter som traff tverrleggeren. Ørn beholdt presset, og hadde noen halvsjanser. Røa var overraskende tamme, og da vi fikk vårt første framspill, til Elise Thorsnes, lyktes det henne ikke å skape stort. Kort etterpå kom istedet Ørn. Skedsmo-jenta Gunilla Forseth skjøt et flott skudd som gjorde at Caro måtte gjøre en superredning.

Ørn var livsfarlige, og skapte to nye sjanser på rappen, først et skudd Caro hadde kontroll på, og så et svært langt frispark som gikk over alt og inn til boksen, der Caro igjen forstyrret nok til at Tina Wulf ikke lyktes å score. Først etter halvspilt førsteomgang kom Røa tilbake, og Stine Andreassen hadde en mulighet som gikk ut til corner, og så ble det farligheter i boksen som ingen greide å skape noe ut av. Ørn kom tilbake, og etter 28 minutter kom det fortjente bortemålet, da Oda Fugelsnes ble fremspilt av Tina Wulf, og Fugelsnes på høyre hjørne av sekstenmeteren fikk et drømmetreff som gikk over alle, Caro inkludert, og inn i motsatt hjørne.

Ørn fortsatte å dominere, men det ble ikke de riktig store sjansene. Først mot slutten av omgangen kom Røa med, og viste at det var tendenser, om enn relativt ufarlige sådane. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at Ørn var klart best, og vi skal takke Caro og flaksen for at det bare var et mål vi lå bak.

Fra katastrofe til konsensus
Andre omgang var ikke lang før vi skjønte at dette var litt som mot Arna-Bjørnar i kvartfinalen og LSK Kvinner i fjorårets semifinale – det vil si at vi tok over kampen. For der Røa ble hengende etter i første omgang, dominterte vi fullstendig i andre. Kine Kvalsvik ble flott fremspilt etter 49 minutter, men lyktes ikke å score. Deretter utnyttet Line Holter et perfekt utspill av Caro og vippet ballen videre til Elise Thorsnes, som flikket ballen forbi keeper, men ikke lyktes å ta den igjen etterpå. Røa fortsatte å dominere, og etter 55 minutter spilte Elise fram Emilie Haavi, som dessverre ikke taklet nedtaket, og ble tatt igjen av Ørns Synnøve Lindseth. Lindseth tok også Elise reglementert innen straffefeltet i en ny situasjon for Røa. Deretter kom det som kunne ha blitt Røas peneste mål. Caro tok et langt utspark som viste seg å bli en utsøkt pasning til Elise, som plutselig var alene mot keeper. Litt nøling gjorde at hun i stedet for å skyte satset på å lobbe over keeper Johansen. Johansen fikk noen fingertupper på ballen, og satte ned farten nok til at Lindseth greide å redde på streken. Etter 67 minutter kom Andrea Frøshaug innpå, og minuttet etter hadde hun en sjanse på åpent mål, der hun skjøt rett på keeper. Ørns keeper gjorde nok en flott inngripen da hun hindret Emilie minuttet etterpå.

Men det kunne ikke vare evig for Ørn. Emilie Haavi stormet ned på venstresiden, og ble tatt av det som virket som siste forsvarsspiller. Dermed ble det frispark til Røa nær cornerflagget, og Siri Nordby tok den. Og for et frispark. Fra vanskelig vinkel gjentok hun mirakelet fra Bislett og skjøt rett i mål. Ørns keeper forventet at det ville bli kamp i boksen, og sto mellom midten av målet og borteste stolpe. Siri utnyttet det og skjøt rett i mål. Fullt fortjent etter en totaldominans i andre. Kort tid etter kom Emilie Haavi alene mot Solfrid Andersen Dahle, og Dahle knuffet overende Haavi. Det kan ha vært skulder mot skulder, men det minnet om en dytt.

Caroline Knutsen var Røas og kampens beste mot Trondheims-Ørn

Uansett fortsatte Røa å dominere, og det var nære ved igjen etter 81 minutter, da Andrea kjempet seg ned og fant Elise, som avsluttet dårlig. To minutter senere hadde Emilie et godt skudd utenfor. Etter 85 minutter ble det imidlertid uttelling. Elise tok et innkast nede på venstresiden, omtrent samme sted som Siri socret på. Innkastet fant Stine Andreassen, som slo en flott pasning inn i boksen. Der kjempet Andrea seg foran de andre og sparket ballen inn. Røa hadde snudd fortjent etter at Ørn var en skygge av seg selv i andre omgang.

Merkelig nok var det først da Trondheims-Ørn så ut til å forstå alvoret. De la inn press på Røa, som nå var opptatt av å sikre seieren. Som et merkelig ekko av førsteomgang var det altså i de siste fem minuttene av ordinær tid laget som hadde ligget bakpå ellers som dominerte – uten at det ga noe større resultat. Autumn Browning hadde levert et godt innhopp i andre omgang, men var sørgelig alene, og da ble det ikke store angrepene. I stedet utnyttet Emilie et glimrende brudd, der hun snappet opp ballen etter et klønete klareringsforsøk på midtbanen, og løp inn mot straffefeltet. Der brukte hun Synnøve Lindseth som rundingsbøye, før hun satte ballen kontant inne i korthjørnet fra noen få meters hold. Emilie leverte en flott innsats igjen, og dette lover godt fremover for henne og Røa.

Alt i alt en fortjent seier med et litt flatterende resultat.

Røa – Trondheims-Ørn 3-1
Tilskuere: 110
0-1 Oda Fugelsnes (28)
1-1 Siri Nordby (75)
2-1 Andrea Frøshaug (85)
3-1 Emilie Haavi (90)
Dommer: Cathrine Eide, Bækkelaget
Røas beste: Caroline Knutsen. Hun leverte mange gode inngrepner, to-tre superredninger, og hun skapte mange gode sjanser.
Ørns beste: Solfrid Andersen Dahle. I første omgang hadde hun nesten alene kontroll på Røa. Også god omtale til Browning og Lindseth.

Røa (4-3-3): Caroline Knutsen – Hedda Strand Gardsjord, Siri Nordby, Gunhild Herregården, Janne Stange – Lene Mykjåland, Line Holter, Stine Andreassen – Kine Kvalsvik (67. Andrea Frøshaug), Elise Thorsnes, Emilie Haavi
Trondheims-Ørn (4-3-3): Ingvild Johansen – Camilla Åseng, Solfrid Andersen Dahle, Synnøve Lindseth, Ida Karine Flakk – Oda Fugelsnes, Tina Wulf, Inger Ane Hole – Marita Eide (59. Autumn Browning), Andrea Haugstøyl (90. Kristin Sjøvold), Gunilla Forseth (85. Hege Nordvik)

Det har ikke lyktes oss å finne ut hvorfor Kristin Lie ikke spilte for Trondheims-Ørn.

Reklamer
Kategorier:Røa, Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: