Hjem > Uncategorized > Foran 16. serierunde

Foran 16. serierunde

De fire topplagene gjorde en ryddig innsats i forrige serierunde, og sikret at avstanden ned til femtelaget er seks poeng. Dermed er det mye som peker på at Ørn og LSK er avskallet i kampen om medaljer, og at samtidig Amazon Grimstad på ingen måte rykker ned. Kattem er også så godt som sikre, og dermed har de to ikke stort utover stolthet å spille for. Likevel er stoltheten ikke til å undervurdere.

Holder Medkila, med to nye, spennende spillere, mot Røa?

Medkila – Røa må regnes som en borteseier. Medkila har fått to spillere fra USA i Nicole Cross og Danesha Adams (les mer i Røas «Før kampen«), og enda de to, særlig sistnevnte, kan skaffe tiltrengt stabilitet i Medkila, er det ikke nok mot Røa. Det hjelper ikke at de har mistet Line Danielsen, et av de sikreste kortene de hadde. Medkila kan nok yte god motstand mot andre lag, men topplagene skal de ikke greie å kjempe mot.

Medkila hadde en ryddig innsats mot Stabæk med sin sedvanlige 0-4 (det ble 1-4 mot Kolbotn og 0-4 mot Røa), og skal ha det at de ikke har gått på katastrofesifre. Røa på sin side gikk fra en ille til enn svært god innsats mot Trondheims-Ørn. Emilie Haavi fant nettmaskene igjen, og Røa spilte mer som et lag enn på lenge. Enda det sannsynligvis kan bli relativt jevnt i målprotokollen, vinner Røa denne.

Amazon Grimstad er på vei til et godt nivå. Greier de å gjenta uavgjort mot Stabæk?

Amazon Grimstad – Stabæk er nok litt vanskeligere. Stabæk bør vinne, men Amazon Grimstad var i fyr og flamme mot Kattem, og kan godt finne på å yte mer motstand enn Stabæk er klar for. Jeg var tidlig ute med å presentere Julie Adserø som Stabæk-spiller, men nå er hun klar. Vi regner med at hun tar rollen som møtende spiss, men det blir fortsatt mye opp til Kristy Moore og Lise Klaveness. Graham Hansen spilte ikke forrige kamp, men hun trengs neppe her heller. Cathrine Dekkerhus er ikke noen dårlig erstatter.

Amazon Grimstad på sin side fikk alt til å stemme, men det kan ha vært et engangstilfelle. Det er verd å merke seg at de stilte med andrekeeperen sin, og siden vi ikke har hørt noe om at Kristin Eggert har pakket kofferten, betyr det nok at de har henne i bakhånd. Det var noe forvirring om Marit Fiane Christensen spilte mot Kattem. Ifølge NFFs rapporter gjorde hun det, og hun skal nå igjen spille med Lana Bowen, Elise Richardsen og Linn Merethe Thune i forsvar. Og muligens Kristin Eggert bak. Altså relativt trygt der. At Kristine Meland er tilbake etter kort og Una Nwajei har begynt å score er ikke svakhetstegn. Men likevel skal Stabæk være for sterke. Om Amazon er kloke, kan de frustrere Stabæk nok til at det kan bli uavgjort, men Stabæk er favoritt.  Enda de på sine nettsider ikke akkurat har oversikt over motstanderen.

Arna-Bjørnar bør ta hevn mot Kattem.

Arna-Bjørnar – Kattem endte 2-2 i det omvendte oppgjøret. Men Arna-Bjørnar ser endelig ut til å kunne kjempe om medaljer, og de skal være for sterke for et Kattem som fikk juling av ovennevnte Amazon Grimstad, og som ikke har målmaskinen Julie Adserø lenger. Det er klart at Kattem går ut mye mer defensivt enn mot Amazon Grimstad, men det holder ikke. Arna-Bjørnar vinner. Kattem er nok mest opptatt av å få til hederlige resultater mot litt dårligere motstand likevel, ettersom de er på trygg grunn for alle praktiske formål. Ingen av de to lagene rapporterer om skader. Eller stort sett om noe annet per sent torsdag.

LSK Kvinner viser nok at de er det beste middelhavsseilerlaget - etter Ørn.

LSK – Klepp er kampen mellom to halvskuffende lag. Klepp tok ledelsen mot Arna-Bjørnar, men fikk deretter deng og juling. De har også stort sett vunnet knepent mot lag de lett skal slå, og det ser ut til at de mangler desperat noen som kan score. LSK på sin side har heller ikke imponert. Det er riktignok knepne tap LSK Kvinner har gått på mot respektive Kolbotn, Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn, men sistnevnte var når de ledet klart etter første omgang. LSK Kvinner trenger å bevise noe.

Og de virker hakket vassere enn Klepp. Dette kan bli den første uavgjortkampen siden Linderud-Grei – Kattem for vel en måned siden. Men LSK Kvinner må leve med favorittstempelet. Og de kan også bruke dette som en plattform for å finne formen. LSK forsikrer om at de spiller hver kamp for å vinne, og det er fortsatt mulig å gjøre det hele til en hederlig sesong.

Siste sjanse for Groruddalens stolthet?

Linderud Grei – Sandviken er en bunnkamp der Linderud-Grei  vinne. Og det er en ting som går til Linderud-Greis fordel. De har, ser man bort fra møtene mot Røa og Stabæk, levert ganske greie resultater. 2-5 mot Kolbotn og 0-4 mot Arna-Bjørnar er ikke så verst. 1-3 mot Klepp og uavgjort mot Kattem er faktisk nesten bra for et lag som stort sett har fått buksevann. Linderud-Grei kan om de spiller godt greie å kjempe seg til uavgjort. Kanskje i en svært stor kraftanstrengelse også greie seier. Men jeg tviler.

Sandviken får nok være favoritt. De spilte relativt jevnt mot LSK Kvinner, og virker markant bedre enn hjemmelaget. Men til gjengjeld har de flere skader enn godt er. Vilde Gripnar og Maria Kvalen er nok begge ute ut sesongen, og erstatteren fra Kaupanger, Silje Torvanger, er et ubeskrevet blad for de fleste. Samtidig vet nok Sandviken at om Røa gjør jobben og de vinner i Oslo, da er de for alle praktiske formål trygge.

Reklamer
Kategorier:Uncategorized
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: