Hjem > Toppserien > En forsinket utmattelse?

En forsinket utmattelse?

Dynamiteblogg kommer med sin oppsummering av den 17. serierunden.

Det har blitt spilt mange kamper i den senere tiden, og det svært tette programmet har nok ikke vært lett å takle. Det er muligens det som kan forklare at en litt forsinket effekt av det kan ha kommet for de fire lagene som spilte semifinale på onsdag og torsdag, da det var nøytralt sett disse lagene som skuffet mest.

Trondheims-Ørn vant på en svært dårlig dag.

Trondheims-Ørn sto for den største skuffelsen. Først på overtid greide de å score vinnermålet mot Linderud-Grei. Toppserien er så merkelig skrudd sammen at det nesten alltid er et eller to lag nesten alle andre lag forventes å slå, og Linderud-Grei har utpekt seg med sitt ene poeng som laget som skal slås. Det ene poenge kom i en kamp som kan minne om denne, der motstanderne, også de fra Trondheim, tok en tidlig tomålsledelse, for så å miste den i slutten.  Hege Nordvik, et spennende bekjentskap, scoret vinnermålet og reddet ørnene fra et flaut poengtap.

Trondheims-Ørns hjemmeside er klassens dårligste etter at Kolbotn skjerpet seg, og det står som vanlig ingenting utover lagoppstilling der. Linderud-Grei vitner om at de sliter i markeringene på baklengsmålene, men at de likevel dominerte. Dette er jo ikke akkurat noe man bør forvente av et lag som tapte det motsatte oppgjøret 0-5. Det har vært mye turbulens og usikkerhet rundt laget fra Groruddalen, men de har i enkeltkamper vist at de ikke er helt på jordet. Uavgjort mot Kattem, nære på mot Klepp og Trondheims-Ørn hjemme og to scoringer på Kolbotn på Sofiemyr er ikke akkurat dårlig, men det holder ikke helt inn. Linderud-Grei trenger mer stabilitet, både på spillersiden og rundt dem, og fokus på det positive. Trondheims-Ørn trenger sannsynligvis bare spillefri.

Medkila overasker fortsatt mot Kolbotn.

Kolbotn var like bak Trondheims-Ørn i skuffelse. Follo-laget har tydeligvis et kompleks når det gjelder Medkila. Bortelaget stilte med Silje Vesterbekkmo i mål, og det kan ha vært avgjørende for Kolbotns overraskende poengtap. Selvfølgelig har nok de to amerikanerne vært viktige, og vi ble advart mot Danesha Adams tidligere, men likevel er dette et poeng få hadde regnet med. For Medkila er det altså ti poeng opp til sikker plass, og det er bare fem serierunder igjen, men om de fortsetter som dette, er det faktisk ikke umulig. Kolbotn på sin side spilte seg ut av gullkampen med mindre noe svært overraskende skjer. De har en hengekamp mot medskuffelsen Trondheims-Ørn, men det er ikke gitt hva som skjer i den kampen. Kolbotn har også hatt komplekser mot Ørn.

Selve kampen var en der ifølge begge hjemmesider begge lag kunne ha avgjort. Kolbotn stilte med en førsteellever uten Cecilie B. Liane og Ada Hegerberg,  tillegg til skadde Andrine Hegerberg. Likevel skal Kolbotn være bedre enn dette.

Røa var best av to lag som ikke var gode.

Røa imponerte vel ingen (Copyright Stabæks forum) hjemme, men heldigvis for dem spilte de mot et lag som imponerte enda mindre. For mens Stabæk hadde mange skader innledningsvis og Røa flere midt i sesongen, har Amazon Grimstad ganske solid vunnet skadestatistikken for 2011. At sørlendingene kommer tilbake with a vengeance i 2012 med et sterkt og solid lag betviler jeg ikke, men det er altså ganske langt tid til det. Mot Røa stilte de med et markant svekket lag. Man kan stille seg spørsmålet om hvor vidt Amazon Grimstad skulle ha stilt med flere juniorer i denne kampen for å gi dem matchtrening, da det bare er av symbolsk betydning for Amazon om de slår Klepp eller blir tatt igjen av Sandviken.

Kampen var en kamp der nesten ingenting annet enn målene og en håndfull sjanser, nesten alle til Røa, skjedde. Røa gjorde jobben på en dårlig dag, og det holdt inn. De er fortsatt livsfarlige i andre omgang, men sliter vel litt med første. Amazon Grimstad hadde noen halvsjanser, men målet de scoret var resultat av kløning av en annen verden mer enn et faktisk angrep.  Jeg betviler at verken Amazon eller Røa legger stor vekt på kampen.

Stabæk viste menneskelige trekk i går.

Stabæk var det eneste laget som tapte, men så gjorde de det mot kvalifisert motstand.  Rapportene er samstemte i det at Stabæk kontrollerte første omgang klart, men at ting snudde i andre omgang. Men langt viktigere enn det er det enighet i at de første 82 minuttene var så dørgende kjedelige at det får Røas kamp mot Amazon til å virke som et fyrverkeri av en kamp. Deretter kommer de meget omtalte situasjonene. Madeleine Giske er borti ballen med hånda på målstreken, og får direkte rødt kort i tillegg til det gule hun allerede hadde fra tre minutter tidligere. Lise Klaveness setter straffen dårlig, og Skarbø redder. Deretter scorer Arna-Bjørnar kort tid etterpå og fastsetter sluttresultatet til 0-1.

Interessant er det at Katie Bethke startet på benken, kom innpå etter 60 minutter og senere ble tatt av. Kjenner ikke til om det er en skade, men det var ikke taktisk, hun kom inn for Tina Algrøy og gikk ut for Åsne Takle Eide. Ellers stilte begge lag med den førsteelleveren man kunne forvente. Stabæk hadde litt andre måter å tenke på. Ingrid Camilla Fosse Sæthre kom innpå for Katrine Pedersen, som har vært svært giftig i de siste kampene. Spissen Julie Adserø, som scoret etter innhoppet mot Amazon Grimstad, ble nok en gang byttet inn. Samtidig hadde altså Stabæk Caroline Graham Hansen tilbake fra start for andre kamp på rad uten at det holdt i denne kampen.

Så var det resten av kampene:

LSK kan faktisk blande seg inn i kampen om fjerdeplassen.

LSK Kvinner hadde ingen problemer mot Kattem, og virker å være i god form mot et Kattem-lag som virker uinteressert i hvor på tabellen de havner.  Riktignok rapporterer Kattem at de leverte årsverste i førsteomgang, og det kan hende at de fortsatt er motivert, men da må de vise det. Medkila er ikke lenger unna enn at dersom de vinner mot Linderud-Grei, Sandviken og Amazon Grimstad hjemme og greier en overraskelse mot Trondheims-Ørn borte, så er de i stand til å ta igjen Kattem. Så motivasjon bør det være.

LSK Kvinner har på sin side levert en solid kamp igjen, og har nå tre seire på rad. Laget som har hatt en lang tradisjon for å vingle fra kamp til kamp har altså endelig blitt stabile i hele tre kamper. Bonus også for at treneren valgte å eksperimentere i andre omgang ved å spille i ny formasjon, bytte inn spillere og gi Ingrid Hansen sin spillerdebut.  Det er ellers lite annet å rapportere enn at LSK Kvinner var i kjempeform og at Kattem ikke var det.

Sandviken har kjempet til seg poeng, og er nesten bare formaliteter unna sikker plass.

I den siste kampen var det Toppseriens usikkerhetsmoment nummer én, Klepp, som møtte Sandviken.  Klepp er på papiret så mye bedre enn Sandviken at det skulle ha vært grei skuring. Men så var det Klepp, da. På tross av at de har Niemi, Ims, Salmén, Vaelma og Kleppa på laget, greide de ikke å skape stort. Sandviken gikk opp til 2-0 på tross av noe dominans av Klepp, og Klepps redusering kom først etter 84 minutter. I stedet for utlikning for Klepp, blir det altså 3-1 fire minutter senere. Når man tar med i beregningen at Sandviken har måttet greie seg uten spillere som skal være i førsteelleveren, er det ikke mindre imponerende av Sandviken og skuffende av Klepp.

Oppsummering
For, i den grad de finnes, den nøytrale tilskuer var dette en god serierunde. Riktignok vant Røa, men ellers framsto topplagene for første gang på lenge som dødelige overfor andre enn hverandre. Arna-Bjørnars seier over Stabæk viser at det kan gå, mens Medkilas uavgjort mot Kolbotn gjorde mye av det samme. Sandiviken var med på å vise at det ikke er så enkelt å avskrive lag bare fordi de har ligget langt bak.

I toppen er det altså slik at Røa fikk en liten luke til Stabæk, og det når er Arna-Bjørnar som ligger rett bak. Arna-Bjørnar tar imot Røa allerede neste runde, men det er mange andre kamper som er av betydning utover, så det er vanskelig å forutse slutten. Klepp, LSK, Kolbotn og Trondheims-Ørn er lag som er dyktige hjemme, og kan absolutt ha betydning for tetkampen. Det som er ekstra spennende er jo det at Norge nå får to lag i Champions League, så nå er andreplassen også av betydning.

Kolbotn har heng på medaljene, men de har også vanskelige kamper mot lag de har slitt med før: LSK Kvinner, Trondheims-Ørn, Arna-Bjørnar og Klepp. De har i tillegg nettopp LSK Kvinner og Trondheims-Ørn rett bak seg, og de kan faktisk falle ned til sjetteplass.

Deretter er faktisk avstanden så stor fra Trondheims-Ørn til Klepp at Toppserien har delt seg kraftig i to. Klepp har  skuffet i flere kamper, og de har nok av konkurrenter om sjuendeplassen. Først i rekka er Amazon Grimstad. Laget har så mange skader at man ikke vet helt hva man skal si, men det er fullt mulig for dem å få til ting. Kattem sliter veldig for tiden, men får de spillet til å sitte, kan de altså ta igjen Klepp og dessuten garantere at det ikke blir nedrykk. Problemet til Kattem er at de har to runder å gjøre det på. Etter kampene mot Klepp og Sandviken borte, venter Stabæk, Røa og Kolbotn i de tre siste rundene. Sandviken på sin side har igjen Medkila borte, noe som kan bli langt vanskeligere enn man kan tro, i tillegg til Amazon Grimstad borte og Kattem hjemme. Kort sagt blir det et bikkjeslagsmål om plassene.

Medkila virket lenge fortapt, og det er fortsatt ikke lett for dem, men med uavgjort på Sofiemyr har laget vist hva som bor i dem. Med flaks kan Medkila allerede i neste serierunde gjøre to ting: sikre at Linderud-Grei matematisk umulig kan redde seg fra nedrykk og legge press på Sandviken. Det er faktisk ikke usannsynlig at Harstad-laget kan greie seg: det krever seier over Trondheims-Ørn borte, men deretter er det ikke langt igjen. Linderud-Grei spiller nok mest nå for å gå ned med flagget til topps, om de ikke fortsatt seriøst fortsatt beregner å greie seg i år som de gjorde i 2010.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. tikitaka
    september 12, 2011, kl. 11:32

    Herlig å ha betraktningene dine tilbake igjen 🙂

  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: