Hjem > Toppserien > Kjapt om 18. serierunde

Kjapt om 18. serierunde

Trondheims-Ørn tjuvstartet med en overraskende jevn seier over Sandviken. Dette betyr at det fortsatt er teoretisk mulig for Medkila å ta igjen Sandviken, mens Ørn legger seg tett opptil Kolbotn.  Men hva med resten av kampene?

LSK Kvinner – Stabæk er en kamp Stabæk har et delikat problem med. Det vil si, det er faktisk mer enn ett problem, men alt handler om skade. LSK Kvinner har i løpet av de siste sesongen jobbet seg opp mot en komplett kortstokk, og Stabæk har ingen spillere eller poeng å miste. Når atpåtil bærumsklubben skal møte FFC Frankfurt i Champions League to dager etterpå, er det klart at det blir kinkig. Til slutt har det altså skjedd at Trine Rønning og Amelie Rybäck er ute resten av sesongen. LSK Kvinner har et usikkerhetsmoment rundt Hedda Vedeler, men ellers er alt intakt.

Stabæk skal likevel være for gode, men LSK slo Røa her. Dette trenger altså ikke være en avgjort kamp, enda Stabæk må finne seg i å være favoritter. LSK sier selv at de ikke har noe å spille for, men de har mulighet til å ta igjen Kolbotn, noe de ikke har fått til siden 2008, og svært sjelden før det. Og dessuten trenger de nok å bevise for seg selv at de er bedre enn det de har prestert i år.

Medkila – Linderud-Grei er spennende for bunnkampen på langt flere måter enn den sportslig-åpenbare. Etter at Røa ser ut til å være i havn økonomisk, er det fortsatt spenning rundt Trondheims-Ørn og Kolbotn. Dersom ett av lagene må trekke seg, kan altså 11. plassen være nok til å hindre nedrykk. Vinner Linderud-Grei, kan de kjempe om den plassen, vinner Medkila, kan de ta innpå tre poeng på Sandviken og forlate Linderud-Grei med all sikkerhet. Ettersom Medkila har igjen en hjemmekamp mot nettopp Sandviken og Kattem har vist dårlig form, er det teoretisk mulig for dem å greie seg uansett med seier.

Begge lag har vist markant framgang de siste kampene, mest av dem Medkila. De har altså to amerikanere inn og en bodøværing ut, noe som setter dem i pluss og kan gi dem trua. Linderud-Grei har hatt en stor utskifting av spillere, med storinnrykk fra Manglerud-Star pluss den gamle Klepp-kjempen Ranveig Aas-Hansen. De har levert solid, sist hjemme mot Trondheims-Ørn, og kan overraske. Medkila har overrasket alle med en «Før kampen», og der nevner de ingen skader.  Linderud-Grei har imidlertid ingen opplysninger, men «no news is good news». Medkila virker vassere, og kommer nok til å vinne.

Amazon Grimstad – Kolbotn vinner Kolbotn. Ikke at det blir en reprise av Stabæks nedsabling, men det er til slutt Amazon som har flest skader. Hadde Amazon Grimstad hatt Dagny Knutson, Kristin Eggert, Elise Richardsen og Stine Syvertsen parat, kunne vi ha diskutert. Men det holder neppe for Amazon Grimstad uten disse, enda Marit Fiane Christensen sikkert stiller i forsvar. Kolbotn stiller med en Ada Hegerberg som storspilte i Bulgaria, men sannsynligvis uten Andrine, som ikke er helt restituert, enda hun er tilbake. Dan Eggen tar neppe noen sjanser her, og drar nok uten henne. Hun er viktigere mot Arna-Bjørnar.

Et slags uromoment kan det være i at Margunn Haugenes gjerne vil slå Klepp i serien. Klepp møter Kattem hjemme, og det kan bli viktig for Amazon å ta poeng nå. Og hvor mye konkursspøkelset påvirker spillerne er en annen sak. Likevel skal Kolbotn greie dette.

Arna-Bjørnar – Røa er et oppgjør der Røa er knepne favoritter, men der Arna-Bjørnar har vist at de kan hamle opp med de beste. Røa har mer erfaring fra vanskelige kamper, de har ordnet seg økonomisk og de har et på papiret bedre lag. Arna-Bjørnar flyter på en medgangsbølge. Røa greier seg ganske bra med uavgjort her, men går ut for seier. Uavgjort er heller ikke krise for Arna-Bjørnar, fordi enten Røa, Stabæk eller begge avgir poeng i siste serierunde, om ikke før. Men det er klart best for begge med seier.

Arna-Bjørnar har en god stall, men de greide ikke å hamle opp med Røa på Plassen i år – den eneste kampen de har tapt siden høstsesongen begynte. Men de har vist seg farlige hjemme, og har en klar fordel der. Men tilsammen er Røa favoritt. Men, som sagt innledningsvis, det er ingen storfavoritt her.

Klepp møter Kattem i en kamp mellom årets og høstens skuffelse. Klepp skal være bedre enn Kattem, og de skal vinne. Men så er de Klepp, da. Og Klepp har lite å spille for, mens Kattem trenger poeng for å være helt sikker. Klepp rapporterer som vanlig ikke om noe, så det blir gjetting om laget som inntil for en måned siden hadde en av de beste hjemmesidene. Vi gjetter på at det ikke er noen skader å snakke om, og at det derfor blir en kamp mellom to lag som ikke er så veldig engasjerte. Klepp vinner en jevn kamp, mistenker selv 2-1.

 

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: