Hjem > Toppserien > Foran 20. serierunde

Foran 20. serierunde

Kampen om medaljene er absolutt ikke over, men Røa er flinkere til å takle det psykologiske «Jens Weissflog-trikset» (å gratulere en motstander som ligger godt an før de har vunnet for å psyke dem ut) best. Likevel er det teoretisk mulig for fire lag å ta gullet, om en det virker svært usannsynlig for Arna-Bjørnar. Medaljene er nok også de vesentligste bitene av puslespillet som mangler.

Og mye handler om Klepp – Røa. Klepp har i 2011 vist seg litt sånn typisk for Klepp. De har sterke uavgjort mot Kolbotn og Stabæk hjemme, mens de har tap for Kattem og Sandviken, sistnevnte riktignok borte. Røa på sin side har hatt en medgangsbølge siden de tok seg sammen etter det stygge tapet for Kolbotn og det påfølgende mot Stabækvis di august, og har hatt seks serieseire og to cupseire siden da. Der Stabæk tapte mot Arna-Bjørnar, vant Røa mot dem, der Stabæk slapp billig unna med 0-1 mot LSK borte, slapp LSK billig unna med 0-5 borte mot Røa. Så altså: Klepp sliter med at de ikke har noen god målscorer, om Thorirsdottir kan blir spennende, mens Røa rir på en medgangsbølge, og har den beste rekken de siste fem kampene. Klepp har fem tap på rad, Røa fem seire på rad. Ingen lag har skader å snakke om.

Røa bør vinne, men neppe med mye. Klepp har en vrien hjemmebane, et uforutsigbart lag, gode resultater mot gode motstandere og ingenting å spille for.

LSK Kvinner – Kolbotn er en annen kamp av viktig betydning. LSK har vunnet hjemme over Røa og Stabæk, og de har nok ambisjoner om å rette opp inntrykket etter Røa-kampen og vise at de kan bedre. Mot gamle lagvenninner kan kanskje Isabell Herlovsen komme mer til sin rett, men da gjør nok Monica Knutsen det lurt i å bruke henne annerledes; Herlovsen er av de få som får ting bedre til på landslag enn klubblag. Gultrøyene har en skadefri tropp i forhold til Stabæk- og Røa-kampen, med andre ord er Hedda Vedeler fortsatt usikker, men ellers stiller de så fulltallige som den tynne stallen kan stille. LSK har Toppseriens peneste hjemmestatistikk, etter en klønete vårsesong som endte med tap for Arna-Bjørnar og uavgjort mot Sandviken, har ikke LSK avgitt poeng hjemme.

Kolbotn har fulltallig mannskap i den grad man kan kalle et mannskap uten langtidsskadde Camilla Christensen fulltallig. Venstresiden blir spennende, der Hegerberg og Hegerberg kjemper mot Lene Storløkken og Brita Hansen, om ikke da Vedeler mirakuløst er klar for spill. LSK på sin side har mange spillere som vet hvor målet skal stå, og det kan bli vanskelig om Kolbotn ikke er strukturerte. Dette bør bli en jevn kamp mellom et LSK som ikke har noe å spille for og et Kolbotn som rett og slett må vinne. Hjemmebane-laget mot formlaget blir nok tett, og kan egentlig ende hvordan som helst, men jeg satser på en borteseier.

Medkila – Sandviken har bare akademisk interesse. Medkila kommer ikke til å bli tatt igjen av Linderud-Grei, og kan altså redde seg dersom et av lagene i den øverste divisjonen ikke greier seg økonomisk. Sportslig er de ute, men de vil nok pynte på resultatet. Sandviken er et lag som har begynt å yppe seg, men det er vanskelig å lese stort fra de to lagenes siste kamper. Medkila var nære da det sto 2-3 mot Trondheims-Ørn, men det holdt ikke til slutt. Sandviken slo et Kattem som er trygge og sannsynligvis fornøyd med det, gitt hvor mange spillere de har tapt i løpet av sommeren. Seks av Medkilas åtte poeng har kommet mot Linderud-Grei, men likevel har jeg en snikende følelse av at dette kan bli hjemmeseier. Kanskje fordi ingen av lagene har noe å spille for utover æren, og fordi Danesha Adams især har vist seg som svært skarp.

Kattem – Stabæk blir vunnet av Stabæk. Stabæk har en svært pussig utvikling av høstsesongen. Først storspilte de (og Røa) mot Røa borte i en av de beste TV-sendte kampene fra Toppserien. Deretter fløt de på en medgangsbølge der det noe tafatte Amazon fikk juling hjemme og kroningen kom da de slo Kolbotn etter ekstra tid på Sofiemyr i semifinalen, men så ble det stopp. Enda Stabæk har kunnet stille med nesten alle (Pape, Wiik og Rønning unntatt), har de først tapt hjemme mot Arna-Bjørnar, så borte mot LSK Kvinner, og avsluttet med en ikke særlig imponerende seier hjemme mot Klepp. Stabæk har dermed presset på seg: de må rett og slett vinne mot Kattem og Sandviken borte for å ta medalje, og til og med om det skjer, er det faktisk slik at Røa kan frata dem medalje på Nadderud om Stabæk avgir poeng. Samtidig vil et Røa-tap mot Klepp åpne gullstriden igjen, forutsatt at Stabæk enten tar igjen de tolv plussmålene Røa har. Stabæk har i tillegg ikke Adserø tilgjengelig. Det betyr lite for førsteelleveren, men da har mistet et våpen om det ikke vil seg for de andre. Dekkerhus har imidlertid funnet målformen, så hun kan bli vesentlig. Også keeperen er usikker, Stabæk vet lite om Hjelmseths skjebne. Det er imidlertid tvilsomt om dette får noen betydning mot Kattem. Kattem har ikke rapportert om skader. Den ørlille muligheten Kattem har til poeng må være at Marte Stenersen ikke helt får til spillet som reservekeeper, noe undertegnede betviler.

Arna-Bjørnar slår Linderud-Grei klart hjemme. Linderud-Grei fikk utvist to spillere, og må altså stille uten Jeanette Stavsholt, keeperen som har forhindret enda styggere sifre fra Oslo Øst-laget. Arna-Bjørnar må uansett pynte på målforskjellen, som kan bli avgjørende i tilfelle Kolbotn og Stabæk går på uavgjort. Arna-Bjørnar tar ingen gisler her, og vinner klart, muligens tosifret.

Amazon Grimstad – Trondheims-Ørn skal også være grei. Hjemmelaget lå altså under 1-2 borte mot Linderud-Grei helt til Linderud-Grei fikk to unødvendige utvisninger på kort tid. Kort sagt, Amazon Grimstad har for lenge siden konsentrert seg om 2012. Lurt, det er uten betydning om de kommer på tiende eller sjuende. Ørn klønet til ting for seg hjemme mot Medkila, men rodde iland en seier etter at 3-0 ble til 3-2 og så mot slutten 4-2. Om Trondheims-Ørn var ukonsentrerte, vites ikke, men denne skal de ro iland uten problemer.

Konklusjoner

Røa kan altså formelt sikre seg gullet i Kleppe, men det krever at både Stabæk og Kolbotn avgir poeng, samtidig som Røa vinner. Det tror jeg ikke på. Arna-Bjørnar har lett motstand nå, og er nok mer opptatt av å få til et målrikt resultat og å spare spillere til den viktige hjemmekampen mot Trondheims-Ørn. Vinner de den, har de lagt inn et godt bud i kampen om medalje. Kolbotn på sin side har hatt en imponerende høstsesong, men Medkila ødela igjen for dem.

Kampen om noe annet enn medaljer er uinteressant for de fleste andre enn statistikere, meg inkludert i sistnevnte gruppe. LSK Kvinner kan kanskje ta igjen Trondheims-Ørn, men kampen om femteplass er neppe så ettertraktet. Sjuendeplassen er svært åpen, siden Kattem har igjen Stabæk, Røa og Kolbotn (sannsynligvis null poeng), Klepp har igjen Røa, Kolbotn og Linderud-Grei (sannsynligvis tre poeng), Amazon Grimstad avslutter mot Trondheims-Ørn, Medkila og Sandviken og Sandviken mot Medkila, Stabæk og Amazon Grimstad. Fordel Amazon Grimstad på papiret, men grønntrøyene har ikke imponert i det hele tatt i det siste. Men spørsmålet er vel hvor mye vekt man legger i kampen om å være best på nedre halvdel av tabellen.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: