Hjem > Toppserien > En annerledes oppsummering (TM)

En annerledes oppsummering (TM)

I stedet for den sedvanlige kåringen av vinnere og tapere, tenkte jeg det var på tide med det berømte skråblikket på Toppserien 2011. Men kåringene blir med.

Årets merkeligste kamp:  Klepp – Røa var merkelig av forskjellige grunner, blant annet argumentene allerede før kampen startet. For NFFs paragraf om generelle krav til baner gikk fra » Kamper kan kun spilles på baner som er i en slik forfatning at de er egnet til å spille fotball på» til «herregud, litt overvann og stiv kuling er da ikke noe å sutre over». Kampen minnet mer om gamle Chaplinfilmer enn om fotball, men jamen fikk vi ikke tre mål også.

Årets merkeligste resultat: Kolbotn er et av disse lagene som alltid gjør et eller annet merkelig. Amazon Grimstad kan ofte få til en kraftanstrengelse. Resultatet av dette ble at Kolbotn på hjemmebane faktisk tapte for Amazon Grimstad. Lå til og med under med to mål en stund. I fjorårets oppgjør mellom de to vant Kolbotn 6-0. Siden da har riktignok Kolbotn mistet Rebecca Angus, men Amazon har en halv førsteellever på skadelisten.

Årets våryr: Visst er vel våren herlig. Spesielt for Kattem, som overrasket alle om våren og stakk av med 12 poeng. Høsthalvåret ble verre, da ble det halvparten så mange, og laget ga Linderud-Grei sitt eneste poeng. Kattem havnet på niendeplass, mest fordi de greide å forhindre forundringspakken Kolbotn å score særlig mange mål i siste kamp. Men enda de var langt over streken, satt vel de fleste med følelsen av at det skulle vel ha gått enda litt bedre?

Årets høstglede:  Høsten er en undervurdert tid, men ikke på Kolbotn. Etter bare 14 poeng før høstferien tok Kolbotn 37 av 39 poeng etter ferien. Typisk for Kolbotn var det ikke et topplag de spilte uavgjort med, det var deres nemesis Medkila…

Årets enten-eller: Røa hadde ingen uavgjortkamper. Det var riktignok nære på ved noen anledninger, men det ble alltid en avgjørelse. Klepp var årets kompromiss og hadde fem uavgjorte. Hadde samtlige blitt seier, hadde Klepp bare avansert én plass.

Årets ståhei: Moralpolitiet kastet seg over Røas date-auksjon og lot den villeste fantasi om at jenter ikke kan møte ukjente menn på restaurant, da mesteparten av dem er mørkemenn. Merkelig nok har ikke noen av Røas gjennomførte middagsavtaler endt med politianmeldelse. Av og til er en middag bare en middag.

Årets forandring: Solfrid Andersen var muligens banens dårligste da Ørn tok imot Røa. Selvmål, assist til to av Røas mål og generell dårlig dag på kobben. Solfrid Andersen Dahle, derimot, var så god at hun kom på landslaget, fortjent også. Alle vitser om å spille fotball med kalde føtter til side, vel kjempet!

Årets handling: Når man scorer mål skal man feire. Men av og til kommer virkeligheten inn på oss. Det var derfor et eksempel til etterfølgelse da Stabæk i sin første kamp etter terrorhandlingene brukte tiden etter målet til å markere sin sympati med ofrene.

Årets bakrus: Sandviken sikret plassen etter en god seier hjemme mot Kattem, mens Medkila tapte for Trondheims-Ørn og rykket ned. Sandviken må ha festet mye, for da de i neste kamp kom til nettopp Medkilas hjemmebane, ble det 0-4 og buksevann for bergenserne. Det ble Medkilas største seier for året med god margin.

Noen andre kåringer:

Toppseriens trappegjenger: Amazon tar ett skritt av gangen. Niende i 2009, åttende i 2010, sjuende i år. Amazon er undertegnedes favoritt til sjetteplassen.

To gode naboer: Trondheims-Ørn og LSK Kvinner har tre år på rad vært med i kampen om den beste plassen under topplagene. I 2009 var også Arna-Bjørnar med, men de to siste årene har de to fulgt hverandre på tabellen som erteris.

Har jeg glemt noen?

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: