Hjem > Andre lag > Skråblikk på Sandviken

Skråblikk på Sandviken

Gjennom ti artikler tenkte jeg å ta et skråblikk på ti lagene som verken rykker ned eller opp, men som blir i den øverste divisjonen. Vi har nå kommet til

Sandviken – har heisen stoppet?

Teller man medaljer, er fortsatt Sandviken storesøster i Bergen.

Sandviken har ofte blitt karakterisert som et heislag. Dette er en forenkling. Laget rykket riktignok ned i 1989, men de rykker rett opp igjen. På nittitallet gjorde de det svært skarpt. De tok en bronse i sin første sesong tilbake i den øverste divisjonen i 1991, og fram til og med 1998 hadde de  samtlige plasser blant de fem beste, med bronsene i 1991 og 1995 og sølvet i 1996 som høydepunkt. I tillegg, selvfølgelig, til cupgullet i 1995. De hadde også flere landslagsspillere på laget, da særlig Gro Espeseth, da en av verdens beste (og kuleste) forsvarsspillere, og Margunn Haugenes. I 1999 ble det imidlertid nedrykk, og  de siste ti sesongene har Sandviken hatt mer den karakteristiske heistilværelsen.

Sånn omtrent, da. De rykket opp med Svein Arve Lone i 2002, men rykket rett ned igjen. Deretter rykket de opp igjen i 2003, og fra 2004 til 2007 holdt de seg i den øverste divisjonen, halvparten av tiden med Rune Nielsen og den andre halvparten med Arne Møller ved roret. I 2007 ble det ubønnhørlig nedrykk, men i 2008 lekte de seg til Toppserien. I 2009 rykket de ned igjen, og mistet Arne Møller som trener, noe som var pussig for de fleste, siden Bjarte Alfarnes sto for nesten alle uttalelsene til media og virket som treneren likevel. Alfarnes ble bare ut sesongen, og kampen opp til Toppserien ble gjennomført av nåværende trener Øyvind Nordtveit.

Sandviken har altså bare hatt to sesonger der de har rykket ned på første forsøk etter opprykk; 2002 0g 2009. De har hatt forskjellige spillere innom laget, men det er en stund siden de hadde en A-landslagsspiller. Likevel virker det som om det er mange ivrige folk i støtteapparatet. For kort tid siden fikk Sandviken spille på Stemmemyren Idrettsanlegg, en klar forbedring på hjemmebanen. Godt jobbet for et lag som har en mer imponerende fortid enn øyeblikkelig fremtid.

Kine og tidligere lagkamerater

To lokale spillere omkranset en importspiller som senere ble eksportert.

Hvor er de nå? Sandviken er alltid en nedrykksoutsider, og de var med i nedrykksstriden i 2011, om enn det var for det meste teoretisk i mesteparten av tiden. De var på målforskjell bak Kattem på niende, og det var kort opp til andre lag.  Foran neste sesong har de skaffet Nora Gjøen fra LSK Kvinner og Karoline Bakke fra Arna-Bjørnar. Begge er klare forsterkninger.

Fordeler: I Sandviken er de flinke til å samle lokale talenter, som Madeleine Giske, Aimee Edris, Trude Johannessen, Melissa Bjånessøy, Lise Klaveness og Bente Musland, alle fra Bergen. De har også hatt en slags avtale med Arna-Bjørnar der de som sliter med spilletid i Arna-Bjørnar får prøve seg i Sandviken, noe som har resultert i en kvalitetsøkning for Sandviken. Bergens-patriotismen medfører også som oftest at det ikke er så mange som forlater byen sånn helt uten videre.

Sandviken har også hatt en del sprell rundt enkelte av kampene sine, som å legge dem til konserter eller å arrangere barnedag. Denne nytenkningen er bra for klubben, og kan gi andre gode resultater. Sandviken har ikke hatt noen større økonomiske problemer, og de er vant til å stå på for klubben i medgang og motgang. De har også en anstendig hjemmebane.

Ulemper: Sandvikens talenter kan ikke bli i en klubb som kjemper om å unngå nedrykk i all verdens tid, og etter hvert drar flere og flere til Arna-Bjørnar. Dette gjør at det blir vanskelig å samle nok talenter til å bevege seg ut av skyggen deres, og for den saks skyld å komme seg på trygg grunn relativt tidlig.

Samle trådene: Sandviken har en tøff sesong foran seg, men de har også skaffet seg forsterkninger. Per sent november er de gode nok for Toppserien, men ikke mer enn såvidt. Samtidig var det bare en keeper og en god forsvarsspiller som skulle til for å få Røa fra nedrykk til øvre halvdel, så det er fullt potensiale for klubben som er blitt ett år klokere.

Det har ellers gått stille forbi at også Sandviken hadde flere skader og spillere som forsvant, og det med i beregningen virker det som om bergenslaget kan finne på å gjøre en bra sesong i 2012. Sånn rent bortsett fra at dette høres ut som et ekko fra situasjonen til Linderud-Grei. Sandviken må med andre ord konsentrere seg veldig om hva som skal skje til neste år. Mye er avhengig av om Melissa Bjånessøy fortsetter, eller helst øker, målformen, og om spillere returnerer.

Reklamer
Kategorier:Andre lag
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: