Hjem > Spillere, Toppserien > Ingen lokale talenter?

Ingen lokale talenter?

Det er blitt sagt at Oslo-klubbene (egentlig Stor-Oslo-klubbene) ikke tar vare på egne talenter. I opplysningsøyemed stiller jeg et beskjedent spørsmålstegn ved denne myten ved å liste opp spillere fra Oslo og Akershus som har blitt tatt opp i A-stallen i en av de fire store Oslo-klubbene de siste fem årene.

Ingrid Bakke, Line Berntsen, Elen Botten, Nora Byom-Nilssen, Benedicte Meløy Christensen, Maia Daasvand,  Ada Finskud, Andrea Frøshaug, Camilla Galborgen, Eli Gulbrandsen, Brita Hansen, Caroline Graham Hansen, Line Hauge, Andrea Haugstøyl, Line Holter, Hanna Haanes, Emilie Haavi, Mia Berdal Jahr, Anette Jokstad, Mari Karoline Knudsen, Silje Lofthus, Kristina T. Meinseth, Sara Zai Munkvold, Martine Minge Olsen, Camilla Ose, Celine Kommandantvold Pettersen,  Karoline Rud, Njomza Shabani, Mari Solstad, Katinka Stenberg, Marte Stenersen,  Anne Myren Stenstvedt, Anja Sønstevold, Ingrid Søndenå, Andrine Tomter og Anne Vikre.

Marte Berget er fra Gran, som altså er i Oppland, enda det er svært kort til Oslo. Cathrine Dekkerhus og Siri Delviken er fra Kongsvinger, og Ingrid Moe Wold er fra Gjøvik. Camilla Christensen, Angelica Svensson og Michelle Søderstrøm er fra Moss og Hedda Vedeler og Marita Skammelsrud Lund er fra Fredrikstad. Saba Soofi kom fra Kongsberg, heller ikke det altfor langt unna. Samtlige av disse debuterte altså for et toppserielag i Oslo-området.

Med forbehold om at jeg har glemt noen. Det blir altså 36 fra Oslo eller Akershus, i tillegg til ti fra områder i nærheten av klubbene, men teknisk sett ikke Oslo eller Akershus.

Takk for oppmerksomheten.

Reklamer
Kategorier:Spillere, Toppserien Stikkord:
 1. Andreas Kolle
  desember 7, 2011, kl. 08:22

  Takk!

  Her ser man problemet med å bare se på spillere som debuterte for Stabæk. Da glemmer man Asker. Takk for navn. Berdal Jahr skjønner jeg ikke hvordan forsvant fra oversikten. Hun sto på listen min før jeg alfabetiserte den. Nå er både hun og Haugstøyl på lista.

  Ida Elise Enget debuterte i 2006, så hun er for gammel (!) for denne oversikten. Skaug debuterte i Toppserien for Larvik, så hun kunne ha blitt brukt som argument for at Oslo-lagene stjeler talenter (på tross av at laget raknet og hadde rykket ned da hun dro). Hun er som kjent en av tre spillere som er norske og har kommet til Stabæk fra utenfor et Stor-Oslo-lag (de to andre er som du nevnte Soofi og Sannæss). Dessuten er det noe med at om man strekker seg helt til Larvik, har man økt med 300 000 innbyggere (Vestfold + Drammen), i tillegg til de 100 000 som bor i Fredrikstad og Moss som jeg lurte inn på listen. Når det allerede er 1,1 millioner som bor i Oslo og Akershus, tenkte jeg at det hadde vært fornuftig å holde seg til dem, i hvert fall som kjerneområde.

  Jeg vet ikke om utkantene faktisk syter eller om det bare er en bråkete minoritet, men de kan pent la ballen ligge død, ja.

 2. Geir
  desember 6, 2011, kl. 19:39

  Nå imponerer du, Kolle 😉

  Bare for å understreke poenget ditt ytterliggere, her er noen du glemte. Lokale: Mia Berdal Jahr, Andrea Haugstøyl, Marie Olsen og fra øvrige østland: Ina Skaug, Saba Soofi
  Ida Elie Enget (OK, Folldal er kanskje ikke så nærme Oslo, menmen). Skal vi konkludere med at utkantene skal slutte og syte?

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: