Hjem > Media > Den merkelige diskusjonen

Den merkelige diskusjonen

Det er en mangefasettert diskusjon om de forskjellige tingene som er vesentlige i kvinnefotball, men den er også merkelig. Viktige saker tas opp på feil måte og med feil fokus.

Mye av dette skyldes en diskusjonsmåte der følelser trekkes opp til og forbi fakta. Å føle at dateauksjonen fikk all oppmerksomhet fra media som skulle ha gått til å dekke sportslig innsats er viktigere enn å telle – og komme frem til at det faktisk bare var fem saker i 100% Fotball om date-auksjonen, inkludert en protest mot den. Det har til sammenlikning vært 30 saker i Silly Season fram til i dag, riktignok to av dem bare indirekte om toppserielag. Sammenlikner man dekningen fotball og håndball, begge for kvinner, får, kommer man til konklusjonen at om kvinnelandslaget i håndball er langt mer populært enn fotballandslaget, er Toppserien uendelig bedre dekket for lesere av 100% Fotballs og TV2s hjemmesider enn Postenligaen kvinner.

Man kan også føle at Oslo og Akershus ikke produserer nok talenter, enda det er bevist at 36 spillere fra de fylkene har debutert i Toppserien de siste fem årene. Og man kan føle at alle spillerne fra Arna-Bjørnar forsvinner til andre klubber når de blir gode nok, enda det reelt nok bare er fem, av hvilke en andrekeeeper, som har gjort det de siste fem årene. Å sette dagsordenen innen kvinnefotball er ikke vanskeligere enn at man kommer med et følelsesladet argument som man prøver å selge inn, med følelser, selvfølgelig.

Nå er det ikke slik at alt kan innhentes med fakta. Det kan være vanskelig å finne fakta i forhold til hvor mange penger Kongsvinger og Fredrikstad kommune  har brukt på å støtte KIL og FFK og hvor lite de har gitt til utvikling av kvinnefotball. Det betyr ikke at man ikke kan bruke tid på å skrive et krasst innlegg om forskjellsbehandling.

Man kan spørre seg hvorfor dette trekkes opp. Grunnen er enkel: kvinnefotballmiljøet er for lite og sårbart til at vi har råd til å skape splid. Etter landslagets fiasko og den dårlige stemningen mellom klubber og NFF, er det svært lite hensiktsmessig å skape ytterligere splid. Det heter at i de blindes land er den enøyde konge, men han er like fullt konge over blinde.

Reklamer
Kategorier:Media
 1. Andreas Kolle
  desember 19, 2011, kl. 13:56

  Det er et veldig godt spørsmål. Jeg ble selv involvert i 2008, og jeg merket det ikke i så stor grad da. Men man hadde nok ikke så stor oversikt da.

  Takket være en samling på internett, blant annet gjennom Fotballmagasinet, har nok kvinnefotballmiljøet blitt bundet sammen i langt større grad enn tidligere. Dette er i utgangspunktet positivt, men et biprodukt av dette er de diskusjonene som oppstår i kommentarfeltene. Og her ligger det dessverre mange fordommer og mye sinne, sinne som kanskje blir feildirigert. Og sinne som altså kommer ut i anonym form og uten hint av dialog.

  Det jeg derimot vet, er at det faktisk var langt mer såpeopera tidligere i de enkelte klubbene. Klepp 2000 til 2005 var et godt eksempel på det, og også Athene Moss i 2000 til 2001.

  Jeg sitter likevel med en følelse av at det kanskje ikke er så stor splid som man kan få inntrykk av, men at de heller er the silent majority, som det heter. Og at disse gjerne tar en konstruktiv diskusjon, men en der man respekterer motstanderen.

  Når det gjelder hvorfor klubbene ikke drar i samme retning, er nok dette dessverre fordi de ikke snakker sammen. Personlig synes jeg at Jenteløftet hadde vært langt mer vellykket om de droppet noen av utgiftspostene og heller gjorde det obligatorisk for daglige ledere å ringe hverandre og utveksle ideer.

 2. Maiken Larsen
  desember 19, 2011, kl. 13:27

  Men en ting jeg undrer veldig over er at hvordan det lille miljøet vi har i kvinnefotballen kan krangle så mye med hverandre. Det er diskusjoner, nærmest drittslenging og alt annet enn klubber og personer som drar i samme retning.
  Jeg har kun vært interessert i 2-3 år, men var det slik tidligere også?
  Eller har dette kommet i takt med at kvaliteten har dalt?

 3. Andreas Kolle
  desember 19, 2011, kl. 12:34

  Du har meg der, jeg ser sjelden på TV2s sportssending 21:25. Samtidig har det også vært flere TV-kamper i år enn jeg kan huske at det var i fjor, her er muligens min hoderegning feil, og jeg mangler fakta. Ironisk nok.

 4. Maiken Larsen
  desember 19, 2011, kl. 10:38

  Fakta er uomtvistelig, og man sier at det ødelegger en hver god diskusjon i blant.
  Men fakta kan også vendes og vris på.
  Der du ser at date-auksjonen bare hadde få treff i 100%fotball sine arkiver, så ser jeg at den opptil 3 anledninger var på tv2sporten sin hovedsending 2125.
  Dette er tv-tid kvinnefotballen ikke er vant med, og derfor blir den også blåst opp dithen fordi den når den vanlige sportsseer og ikke bare vi som holder med kvinnefotball.

  Om det er Røa eller tv2 sin fortjeneste/feil at den havner der er en helt annen sak.

  Resten av innlegget er jeg enig med deg i.
  Om man ytrer seg om noe flere ganger så blir det ikke et faktum av den grunn.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: