Hjem > Internasjonalt > Første bølge over

Første bølge over

På grunn av OL er det mye som peker i retning av at svært få amerikanske spillere drar til Europa i halvåret fram til lekene begynner. Hva som skjer etterpå er et annet spørsmål.

En spiker i kista til WPS har ellers skjedd ved at Western New York Flash og Boston Breakers spiller i WPSL (der Chicago Red Stars og Boston Breakers’ farmerlag Boston Aztecs allerede spiller). WPSL skal lage en eliteliga, og denne kan fort bli arvtakeren til WPS om denne ikke overlever.

W-League (en konkurrerende serie) drar inn store navn til sin liga. Hope Solo skal ikke spille oppvisningskamper for magicJacks likevel. Hun har signert for  Seattle Sounders, som spiller i W-league. I tillegg kommer den franske spilleren Sonia Leroux med til Sounders. Seattle Sounders er i utgangspunktet et topplag for herrer, og damelaget endte midt på tabellen i W-League, avdeling Western Conference. Som ikke er den største serien, på tross av gamle storheter som (kun for spesielt interesserte) Pali Blues. Men nå skal de altså satse. Interessant også at en spiller som Hope Solo skifter mening plutselig og uventet. Ja, ja.

Det kan med andre ord være at bølgen av spennende navn til europeiske storklubber ikke blir  stor. Men det forandrer seg som kjent fort i USA. Det hører med til historien at Manon Melis, Damallsvenskans toppscorer for LdB Malmö, har signert for Linköping. Det kommer nok til å komme en god del spillere til, men altså muligens velger noen å forbli i USA.

Til ettertanke kan man spørre seg om det ikke drypper på klokkeren. Om det fortsetter å komme spillere som ikke fristes av WPSL eller har noe i OL å gjøre til Damallsvenskan, kan det kanskje skje at noen av spillerne der ser vestover til Toppserien for spilletid. Interessante tider i møte, altså.

Reklamer
Kategorier:Internasjonalt
 1. Andreas Kolle
  februar 17, 2012, kl. 23:25

  Spørsmålet blir om det blir for en kortere periode. WPS kan dø, og i så fall er nok Damall og Bundesliga mer fristende.

  Men jeg ser godt poenget ditt.

 2. Geir
  februar 17, 2012, kl. 22:56

  Med fare for å høres ut som noe langt verre; jeg håper det på et eller annet vis ordner seg slik at de fleste spillere holder seg i statene. Stjernedoping av klubbene for en kortere periode er ikke bra for noen, spesielt ikke for talentene som blir benkeslitere den samme perioden.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: