Hjem > NFF/Jenteløftet, Toppserien > Kvalifisering

Kvalifisering

Da ble det bestemt at vi skal ha kvalifisering mellom nummer 11 i Toppserien og nummer 2 i 1. divisjon. Slik jeg forstår det, er det altså blitt litt lettere for lag som ikke er helt gode nok til å spille i Toppserien å bli der likevel. Praktisk betyr det at Medkila sannsynligvis hadde slått Fart og blitt i den nest øverste divisjonen i 2012.

Men det er nå engang pussig at det står mellom å ha tolv lag og la to rykke ned eller å redusere til ti eller åtte, og konklusjonen blir at vi skal ha tolv lag og la ett rykke direkte ned.

Reklamer
 1. Andreas Kolle
  mars 5, 2012, kl. 16:06

  Vel, ettersom jeg mener at antall lag er irrelevant i forhold til det egentlige problemet, for dårlig rekruttering og ivaretakelse av talenter, så er vi vel begge fornøyd.

 2. Geir
  mars 5, 2012, kl. 09:54

  En reduksjon av antall lag til åtte eller ti ville vel handlet om at det er begrenset hvor mange lag som holder hva man vil kalle toppserienivå. En kvalifisering vil medføre en ørliten reduksjon i antall lag fra 14 over en toårsperiode, til 13-14 over en toårsperiode. En ørliten reduksjon i forhold til det jeg ønsket, en reduksjon på fire lag per sesong, men en reduksjon endog.

 3. Andreas Kolle
  mars 5, 2012, kl. 07:02

  Medkila hadde vært et klart bedre alternativ enn Fart, men det er én sesong. Året før hadde vi kanskje beholdt Fløya framfor Medkila, noe som ikke hadde vært en forbedring.

  Kvalifisering kan medføre at det beste laget er i Toppserien, men det beste laget er kanskje ikke så gode i akkurat den kampen. Det kan være mange ting som innvirker på dette. Over to kamper kan det jevnes ut, men til og med topplag kan kløne det til mot lag i nedrykksstriden. LSK Kvinner tapte for eksempel 2-4 mot Sandviken over to kamper.

  Grunnen til posten er likevel det at vi snakket om nedsabling av lag; skulle vi ha ti eller åtte? Og vi får tolv med bare en nedrykksplass. Det er mer logikken i det jeg synes er pussig. Resultatet kan jeg fint leve med.

 4. Geir
  mars 4, 2012, kl. 22:55

  Ut fra din argumentasjon var vel Medkila det tolvte beste laget i fjor. Eller muligens det ellevte beste, avhengig av om man vurderer VIF Damer foran eller bak dem. Og da er de vel både gode nok og bedre enn alternativet (Fart).

  Kvalifisering er alltid bra. Dersom vi kan anta at det beste laget stort sett vinner, vil en slik ordning øke sannsynligheten for at det er (fjorårets) tolv beste lag som spiller i Toppserien.

  At det ikke finnes tolv lag som er gode nok, er vel en annen debatt (som vi har hatt mange ganger før), men så lenge det er vedtatt at det skal være tolv i toppen skal det mye til å være kritisk til at man gjør mest mulig for at det til enhver tid er de tolv beste.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: