Hjem > Internasjonalt > Usikkerhet i kungens by?

Usikkerhet i kungens by?

Stockholms-utkant-lag og gullfavoritt Tyresö FF møtte andredivisjonslaget (altså tredje nivå) Gideonsberg i går. Gideonsberg er en ekte has-been. De er det eneste laget som har vunnet sluttspillet uten å ha vunnet serien, i 1992, men i 1998 falt laget sammen, og har siden vært mellom 1. og 2. divisjon. De er ikke lenger byens (Västerås) topplag (det er BK 30). Laget minner altså mye om Haugar. Tyresö valgte altså dette laget som motstander på hjemmebane.Damallsvenskan-laget vant 10-0 og fem mål ble scoret av nyervervelsen fra Western New York Flash, Marta Vieira da Silva.

Men hvorfor? Mye kan forklares med at Marta nå faktisk hadde spilt to kamper på rad og bare hadde scoret ett mål. Marta debuterte mot Brøndby (0-0), og fulgte opp med ett mål i nedsablingen av Skovlunde (7-0). Det danske laget er for øvrig det tredje beste i Elitedivisionen, så det burde ha vært en maktdemonstrasjon så god som noen for Tyresö. Men så var det dette med at Marta ikke hadde scoret like mange mål som forventet (umulig i seg selv, for øvrig). Ög dermed stiller de altså mot et lag som nettopp rykket ned fra 1. divisjon, for å gjøre sammenlikningen med Haugar komplett.

Til Marta og Tyresös forsvar har det faktum at den brasilianske spissen ikke scoret mer enn ett mål på to kamper vært en sak i svensk media. Det at hun ikke har trent stort på tre måneder er tydeligvis irrelevant.Man er fristet til å spørre seg om media og Damallsvenskan kanskje legger litt vel mye energi i én spiller. Det finnes unntak; Johan Rydén tror ikke på gull til Tyresö.Men han er nok unntaket fremfor regelen.

Vi har ingen Marta eller Marta-type som svever høyt over alle andre. Kanskje like greit.

LdB Malmö beviste for øvrig at å klage og svartmale lenge nok faktisk gir resultater. Et avtroppende styremedlem ga klubben en million svenske kroner. De gode nyhetene i Toppserien er at akkurat dette med å klage og svartmale er vi faktisk ganske flinke til her. Og som Rune Haug i NRK selv sa, se til Sverige.

Om noen lurer på hvorfor jeg ikke skriver mer om Toppserien, er det nok fordi ting har roet seg ned. Jeg kan sikkert analysere Farts uavgjort mot et svært redusert Linderud-Grei, men jeg tror jeg står over. Jeg vurderte også å ta opp det interessante valget av TV-kamper, men det framstår som relativt greit; NRK mener at Vålerenga er et topplag, og det har de lov til. Bonus at vi endelig får kamper fra Grimstad.Det viser at NRK er villig til å bevege seg.

Reklamer
Kategorier:Internasjonalt Stikkord: ,
 1. Andreas Kolle
  mars 4, 2012, kl. 15:53

  Der er vi enige. Men jeg tror det blir vanskelig når
  NFF legger ansvaret over på klubbene og Serieforeningen for Kvinnefotball
  Klubbene klager på at NFF og Serieforeningen ikke gjør noe og
  Serieforeningen mener at NFF og klubbenem å ta initiativ.

  Saken er at det er mange som må av mange høye hester før noe som helst skjer. Og det inkluderer nok NRKs Rune Haug som sier at det er vel bare å se til Sverige. Jeg gleder meg til han i rekken av plattheter foreslår at vi bare kan spise kake.

 2. Petter Hansen - FKF
  mars 4, 2012, kl. 14:25

  For å maksimere det med supportere så er det nok riktig det du nevner.
  Men synes allikevel det er mer interessant å se på hvordan NRK vinkler dette i forhold til Tv2.
  Og har vesentlig mer tiltro til at veien NRK går er bedre.
  Tv-kamper er fremdeles den viktigste veien å gå for å få fotballen ut til de som vnaligvis ikke drar på kamp, og da må de få gangene ( hittil 7 ) være så attraktive som mulig.
  Det som er helt klart er at ting må gjøres på en annen måte enn det har humpet og gått de seneste sesongene.

  Man kan ikke forvente å gjøre det samme om og om igjen, og samtidig forvente et annerledes resultat.

 3. Andreas Kolle
  mars 4, 2012, kl. 14:00

  Jo, men det kan argumenteres for at de stiller større forventninger til hvordan det kan bli enn hvordan det er. Det er for eksempel klart at Stabæk Support er den eneste supportergruppen som gidder å stille opp. Skal man ha et fancy lokale med liv, burde i hvert fall Stabæk være gjest når VIF eller LSK skal være vert.

  Amazon er et spennende lag, så det er fint at de krediteres. Den ser jeg. Hadde nok kanskje likevel heller valgt hjemmekampen mot for eksempel Stabæk enn LSK Kvinner. Av ovennevnte grunner.

 4. Petter Hansen - FKF
  mars 4, 2012, kl. 11:49

  Interessant tema rundt Marta.
  De har nok relativt høye forventninger at både interesse og penger skal komme i omløp.
  Jeg er nok tvilende til at det blir de ringvirkningene som vi så sist gang.
  Men de skal ha for at det satses i Sverige, så får vi heller se hvor langt det rekker.

  Angående Tv-kampene synes jeg NRK gjør en spennende vri.
  Så vidt meg bekjent så har de lagene som har fått tilkjent hjemmekamp fått klare instrukser på hva som forventes og at klubbene må selge seg inn langt bedre i nærmiljøet for at folk skal komme på kamp.
  Jeg tror NRK gjør lurt i å ha fokus på å bedre produktet rundt kampen, altså tilskuere.
  Noe som også eksemplifiseres i at den ene Tv-kampen blir gitt til den arrangøren som kommer opp med den beste ideen for å trekke publikum og skape en ramme.

  De to gjenværende kampene vil jo da følgelig være fra gullkampen, og Røa/Stabæk har god sjanse for å havne i den.

  Om klubbene og NRK samarbeider rundt dette så tror jeg statskanalen greier å formidle at det er morsomt å være på Toppseriekamp. Så får lagene som spiller stille med kvaliteten.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: