Hjem > 1. divisjon > En positiv utvikling blant de nest beste

En positiv utvikling blant de nest beste

I de siste sesongene har det vært en utvikling blant lag som har rykket opp fra 1. divisjon til Toppserien at nivåhevingen er så mye større enn de visste, og at de dermed får seg en ubehagelig overraskelse. Problemet er med andre ord at 1. divisjon er for dårlig.

Beviset på at dette er tilfelle er merkelig nok også beviset på at det kan bli bedre. Vålerenga rykket nesten opp på første forsøk, mens Sarpsborg 08 og Avaldsnes er opprykkskandidater. Deretter fikk Kongsvinger også vist seg frem med uavgjort mot Stabæk. Selvfølgelig et svært redusert Stabæk, men like fullt er det god jobbing av hedmarkslaget. Åsane har variert stort, men har noen ryddige resultater.

En bedret 1. divisjon er noe som er sterkt ønsket. Den neste øverste divisjonen har i lengre tid ligget bak etter at Donn, Larvik, Liungen og Manglerud-Star forsvant, noe som medførte at lag som skulle ha rykket ned har blitt igjen. I tillegg har 1. divisjon blitt kaotisk, Fart endte nest sist i 2006 og vant i 2007. Linderud-Grei hadde noe av den samme utviklingen i 2008 og 2009, mens Alta gikk motstatt vei i 2009 til 2010. Muligens har for mange spillere forsvunnet, kanskje er det andre grunner. Nå. derimot, ser 1. divisjon ut til å være bedre lag for lag enn på en stund. Og bak venter Lyn, Øvrevoll/Hosle og Urædd. Og alle tre virker som om de satser.

En bedret 1. divisjon betyr forhåpentligvis både flere gode spillere og tøffere kamper, som betyr at spillerne utvikler seg godt der. På sikt kan også det medføre at Toppserien ikke blir fullt så forutsigbar.

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: