Hjem > Andre lag, Media > Kick-off under beltestedet

Kick-off under beltestedet

Mandag 19. mars ble det arrangert kick-off for Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien på Ullevaal Stadion i Oslo. Et i utgangspunktet godt opplegg for kvinnefotball i Norge som ble komplett ødelagt av NRK.

Rune Haug har sagt til media at han mener at det er helt og holdent klubbene som er ansvarlig for å gjøre Toppserien publikumsvennlig. At klubbene kan gjøre mer for laget sitt er sikkert mulig, men dette er en destruktiv handling. Det er mer fornuftig å legge vekt på at dette er et samarbeid, om enn det legges mer press på klubbene.

De som trodde at Rune Haug enten ble mistolket eller prompte fikk et påfølgende kurs i viktigheten av diplomati ble skuffet da tiden i Kick-off kom til Toppserien. For der tippeligalagene hadde blitt spurt om sesongen, og der man var blitt minnet om sesongen som var med bilder og videoklipp, ble det noe annerledes for Toppserien. I stedet for et rakrygget Røa, et sprudlende Stabæk, et sjarmerende Sandviken eller et krigersk Kattem ble det vist bilder fra Fotball-VM i Tyskland. Og overgangen var selvfølgelig:

– Dette var en folkefest. Når er det opp til klubbene å få Toppserien til en folkefest. De har ansvaret.

Ettersom de fleste klubbene var på La Manga, var det bare Røa, Stabæk og Arna-Bjørnar som stilte opp, alle med trener og spiller. Ingen var forberedt på å si et ord. Og så måtte de forklare hvorfor folk ikke kom til kampene. Madeleine Giske, som knapt har vært i Røa, Maren Mjelde, som har vært med på å øke publikumsantallet drastisk, og Katrine Pedersen, som har spilt på laget som har vært eksempel til etterfølgelse hva gjelder lojale fans, skal altså svare på noe som er et hovedfag i sosiologi verdig. Trenerne måtte dermed svare, og Øyvind Eide avfeide det godt ved å si at de fikk spille god fotball. Dette ble gjentatt av de to andre trenerne, og så var vel den ballen lagt død. Det vil si, ikke helt. Programlederne Johan Golden og Henrik Elvestad måtte prøve seg. «Lag store bannere i stedet for lapper på lyktestolper» sa Røa-gutt Elvestad til Røas representanter, på tross av at Røa har flere store bannere på strategiske plasser i 15 år, og at de aldri har hatt lapper på lyktestolpene. Men da var allerede Toppserien ufarliggjort foran hele media-Norge. TV2s satsing, om enn feilaktig, var i alle fall til en viss grad ektefølt. NRKs er bare arrogant.

Det antas at Toppserien får sitt eget kick-off senere. Et med alle lag, der fokuset blir mer sportslig. Med litt hell skjer det. Med enda mer hell er NRK ikke til stede.

Reklamer
Kategorier:Andre lag, Media
 1. Andreas Kolle
  mars 21, 2012, kl. 07:33

  På ingen måte! Vi tar opp mange ting. Bare et par poster ned skrøt jeg av 1. divisjon. Dessuten kommer snart toppserietipsing, og jeg har skrevet både intervjuer og analyse av ligaer i andre land. Og for den saks skyld av forholdene her hjemme.

  Jeg vet at det virker som om det er mest negativitet om kvinnefotball, men det er litt som nyheter flest, de negative får mest oppmerksomhet. Men er det et tema du ønsker belyst, er det bare å foreslå.

  Likevel syntes jeg det hadde vært uforsvarlig å ikke nevne denne klønete håndteringen av kvinnefotballen foran hele Norges pressekorps.

 2. Hans Erik
  mars 20, 2012, kl. 23:10

  Har denne siden blitt en evinnelig klagemur?

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: