Hjem > Toppserietipping > Fotballaget Fart

Fotballaget Fart

NB: Dette er kun en presentasjon av de tre lagene i den første gruppen, nedrykksstriden. De presenteres i alfabetisk rekkefølge, ikke etter forventet plassering i gruppen. Når alle de tre lagene er presentert, vil de sammenliknes og gis plassering. Se ellers her

Fart returnerer til Toppserien 2012 etter at de dukket opp første gang i 2008. Det har ikke blitt mindre tøft siden da.

Fjorårssesongen

Fart hadde en fjorårssesong der de lenge var med i opprykkskampen, men de vinglet litt fram og tilbake uten å helt få til flere ryddige resultater på rad. De rykket opp i nest siste serierunde ved å slå en allerede opprykksklar Vålerenga. Poengfangsten var grei, men ikke mer. Av de 4 kampene de tapte, var kanskje de to mot Fortuna Ålesund merkeligst. De rykket opp delvis på grunn av at Fløya kollapset mot slutten, men det skal ikke ta noe fra det faktum at Fart likevel rykket opp.


Spillerstallen

Fart har kjørt omtrent samme prinsipp som de gjorde før 2008-sesongen. De satser på lokale talenter, og henter ikke inn noen større navn. Dette fungerte på ingen måte i 2008. De har mistet noen sentrale spillere, men fått inn flere nye navn. Det må riktignok sies at hittil har bare én av de nye spillerne, Mari Olastuen, erfaring fra Toppserien, og hun fikk ikke veldig mye spilletid heller. De andre er spillere som i 2011 spilte i 2. divisjon, bortsett fra 14 år gamle Marit Bratberg Lund, som kommer fra Ham-Kam smågutt. Fart søkte kompensasjon for at hun skulle spille i Toppserien, da regelen som ga Camilla Ose lov til å spille i 2011 er trukket tilbake. De fikk ikke innvilget kompensasjon.

I en analyse per lagdel kommer Fart ut slik:

 • Keeperplassen bekles av Lisabet Johansen. Hun har mye erfaring, men det spørs om hun holder nivået til Toppserien.
 • Forsvaret består i hovedsak av spillere med erfaring fra Fart, men uten de store navnene. Når atpåtil erfarne Liv Rundhaugen og Ingunn Røe har bestemt seg for at de ikke fortsetter (bortsett fra at sistnevnte spilte hjemme mot Lyn), vitner dette om en skjør stall. Skal treningskampen mot Kolbotn være noe å gå etter, ar de altså Maren Andersen (ny fra Raufoss), Ida Grubben (23), Thea Dybvig (17) og Marte Enkerud (24). Mot Lyn brukte de i stedet for Dybvig Sina Sagbakken (20). Så det er i tillegg et relativt ungt forsvar.
 • Midtbanen har Lene Bredesen som det store navnet. Har hun dagen, kan hun bidra i stor grad. Ane Holmlund er et annet spennende navn. Hun var tidligere J17-landslagsspiller, og er nå bare 18. Likevel er det å strekke det å si at Bredesen og Holmlund skal holde i massevis. De andre er muligens gode, men de er relativt ubeskrevne. Bortsett fra eks-Linderud-Grei-spiller Mari Olastuen.
 • Angrepet til Fart er uten de store navnene. Gunhild Solberg har gjort sakene sine bra i de siste kampene, men er ellers et ubeskrevet blad.

Trener

Frode Bekk har vært trener i Fart i to år. Før det var han trener for herrelaget og spiller. Som Fart-trener har han fått laget opp til den øverste divisjonen, men ellers er det lite å si på ham. Han varierer i formasjonene, og det kan lukte av last year’s model – 4-2-3-1.  For Farts del blir dette fort effektivt 4-5-1. Muligens lurt gitt Farts stygge målforskjell i 2008.

Støtteapparat

Fart har hatt et solid støtteapparat som har arrangert gode kamper. Lite tull der. De har også funnet gode løsninger, og er fantasirike. Man må likevel spørre seg om de gjør nok for å holde på spillerne. Ellers noe trekk for hjemmesiden, som ikke er klar nok på hvem som spiller og hvem som ikke spiller for Fart (jamfør Ingunn Røe). Vi savner også lagoppstilling under kampene på La Manga.

X-faktor

Her er det flere ting som må tas med i beregningen:

 • Publikum: Fart har et trofast publikum på Øvre Vang, og om det holder seg, kan det gi et boost til laget.
 • Geografisk spredning: Fart har lenge slitt med det at Hamar ikke har et godt nok tilbud til høyere utdannelse, og dermed blir treningene preget av at spillere som oftest bor spredt over et stort område.
 • Treningskampene: Fart begynte bra med uavgjort mot Kolbotn, før de fikk juling i Lyns eliteturnering av Lyn, og leverte svakt ellers ute i minus femten. Nylig slo de Lyn 3-0 hjemme i langt varmere omstendigheter, og tapte med greie 1-3 mot Kattem, men så fikk de juling mot Amazon Grimstad. Ingen hurra-resultater, men noen lysglimt.
 • Økonomi: Fart har aldri hatt økonomiske problemer, delvis fordi de ikke satser på store navn. Aberet blir at de muligens følger i Fortuna Ålesunds og egne spor og sparer seg til nedrykk.
 • Erfaring: Fart har vært i den øverste divisjonen før, men det er nesten ingen igjen av de som var der. Det er kanskje like greit, da det endte med fattige ett poeng og nedrykk.
 • Grunn til optimisme: Fart likner litt på Medkila i fjor. De så langt dårligere ut før sesongstart enn da sesongen begynte, og leverte en svært stor nivåheving.  Fart kan kneppe inn på avstanden til lagene foran. Dessuten er det ikke umulig at et av de andre lagene skuffer komplett, slik Fløya og Linderud-Grei gjorde før.


Reklamer
Kategorier:Toppserietipping
 1. Ingen kommentarer så langt.
 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: