Hjem > Toppserietipping > Kattem Idrettslag

Kattem Idrettslag

NB: Dette er kun en presentasjon av de tre lagene i den første gruppen, nedrykksstriden. De presenteres i alfabetisk rekkefølge, ikke etter forventet plassering i gruppen. Når alle de tre lagene er presentert, vil de sammenliknes og gis plassering. Se ellers her.

Kattem har i lengre tid holdt seg rett over nedrykksstriden. Også i år mistenker vi at Kattem blir med i kampen om å unngå nedrykk.

Fjorårssesongen

Kattem greide seg etter en sterk vårsesong, men i høstsesongen falt laget sammen, og tok nesten ikke poeng. De var imidlertid bare teoretisk i nedrykksstriden, og det vitner om en stabilitet. Samtidig var den beskjedne høstsesongen, der Kattem som eneste lag avga poeng til Linderud-Grei, en advarsel om at Kattem på ingen måte skal føle seg trygge.

Kattem mistet imidlertid spillere til skade, studier og diverse andre ting som gjorde at høstsesongen kan forklares. Om Kattem finner tilbake til vårsesongen igjen, lover det bra for laget fra Trondheim.  De er fortsatt ustabile – de tapte 1-8 for Røa og deretter knepent 1-2 for Kolbotn – men de har et godt bestenivå.

Spillerstallen

Kattem har fortalt lite om stallen utover at vi vet at Lise Holanger og Eldbjørg Straume legger opp og at Mari Johnsen Johansen og Gunilla Forseth kommer inn. Det hører likevel med til historien at Kattem i det siste har vært flinke til å få spillere inn på aldersbestemte landslag. I tillegg er spillerstallen bedre enn summen av spillerne som oftest. Dette har gjort at flere har snakket om Kattem som det store overraskelseslaget. Problemet til Kattem er vel det at lag rundt dem på tabellen har gjort en bedre fangst i silly season.

 • Keeper er Mari Johnsen Johansen. Dette kan bli tøft for en keeper som er så ung som henne (blir 17 rett før seriestart), men hun har noe erfaring fra J17 å ta med.
 • Forsvaret er det samme i stor grad. Benedicte Meløy Christensen leverte gode kamper for Røa i 2010, og hun skal også være bra for Kattem. Janniche T. Linde snuste på førstelagsspill for Arna-Bjørnar og spilte for Sandviken. Hun kan være god å ha i forsvaret. I tillegg har Kattem Ann-Iren Mørkved, som har masser av erfaring. Margrete Aaen er litt mer ubeskrevet. Forsvaret ser på papiret faktisk ikke så verst ut. Jeg er også blitt fortalt at Stine Reinås er ofte å se i forsvaret, noe som gjør forsvarsleddet enda sterkere.
 • Midtbanen består for det meste av unge spillere som har bevist sitt potensiale uten at de har tatt helt det siste steget ennå. Blant disse er Maren Snekvik interessant. Også Maria Olsvik (J17) bør nevnes. Med angrepet til Kattem kan faktisk midtbanen få noen svært interessante offensive spillere også. Kristine Haugen er skadet, men om hun kommer tilbake, kan hun bli viktig for de blåkledde.
 • Angrepet til Kattem har vært svært varierende, men nå ser det faktisk ganske godt ut. For i tillegg til Rikke Storrø (flere aldersbestemte landslag) og Guro Reiten (sannsynligvis U20-VM), har de altså Julie Adserø og Gunilla Forseth. Dette kan fort bety mange mål når Adserø er tilbake fra skade og opptrening.

Trener

Kattems trener for andre året på rad er Svein Maalen. Han fikk til gode ting i begynnelsen, men greide ikke å få til stort i høstsesongen. Dette var sannsynligvis grunnet troppens beskjedne størrelse da. Med et relativt godt mannskap har han likevel vist at han har et visst talent, så om Kattem unngår skader, kan han nok gjøre dem til en vrien motstander, slik han greide mot Arna-Bjørnar (2-2) og Røa (0-1) hjemme. Maalen har selv lang fartstid i Kattem, men han har også vært videoanalytiker i Rosenborg. Det sistnevnte har nok skaffet ham kontakter og informasjon som er verdifull.

Støtteapparatet

Det er litt vanskelig å bli klok på støtteapparatet. På den ene siden er de blant de  beste arrangørene av kamper, og de har sort sett et edruelig forhold til anskaffelse av spillere. På den annen side er de ofte i økonomiske vanskeligheter, og de har brukt lang tid på å få godkjent Åsheim. Det er muligens svært logiske grunner til dette, men det er et tankekors.

X-faktor

Kattems X-faktor er vanskeligere å få øye på:

 • Publikum har vært sviktende i lengre tid. Det er neppe noe pluss for laget.  Hjemmebanen til Kattem kan igjen bli Åsheim, heter det. Dersom Kattem flytter hjem igjen, kan det gi en boost til spillere og støtteapparat.
 • Treningskampene til Kattem har vist at de ligger greit an. Knepent tap mot Trondheims-Ørn viser at de har nivået omtrent inne. Seieren over Fart var også grei. 0-3 mot Klepp var imidlertid ikke helt bra, men det skal ikke være helt krise heller.
 • Økonomien til Kattem har ikke alltid vært rosenrød, og de fikk advarsel av NFF i fjor. Det gikk jo greit til slutt, og det spørs vel om dette har stor betydning for spillerne i 2012.
 • Erfaringen er Kattems store våpen i denne gruppen. De kan dette med å redde seg fra nedrykk. De har vært nede i sumpa siden 2007, og de kan nok mobilisere spillerne når det virkelig trengs.
 • Grunn til optimisme: Med Forseth og Adserø foran, med et tålelig bra forsvar og med en ny tro på hva laget kan få til, kan Kattem levere resultater som holder dem unna nedrykksstriden som de gjorde i fjor. Dessuten er det ikke umulig at de ikke er fullt så skadepreget i år.
Reklamer
Kategorier:Toppserietipping Stikkord: ,
 1. Frank
  april 7, 2012, kl. 21:50

  Jepp. Linde blir nok brukt mer som Høyreback når Reinås/Mørkved er disponible. Garantert, Og hadde Linde vært så god så hadde vel hun og vært tatt ut på J 20-samlingen i Februar der Reinås var med. Ser også på nettsteder at Reinås spilte samtlige 90 minutter mot Portugal og Tsjekkia på J 19 i Portugal nå i april. Ser også at Torske gav Reinås bestemannspremien i kampen mot Portugal. Uansett så tror eg desverre for Thomas D at Kattem blir foran Ørn nå i Trondheim med bedre stall og egen stadion. Eneste bakdelen for Kattem kontra Ørn er at Kattem har så mange spillere på aldersbestemte landslag at de nok må stå over seriekamperi Toppserien på grunn av landslagsoppdrag.

 2. Andreas Kolle
  april 5, 2012, kl. 22:28

  Njavel. Ifølge Stabæks egne observasjoner spilte hun mot dem på Nadderud i august, men ikke i på Byåsen Arena i oktober. Jeg gikk nok ikke tilbake til august, enda jeg sannsynligvis skulle ha gjort det, men det var uansett for lite materiale å gå fra.

  Takk til begge for deres observasjoner, men jeg håper dere skjønner vanskeligheten av å komme med observasjoner om man ikke har så mye å gå på.

  Stine Pettersen Reinås er utvilsomt god, men når jeg ikke mener at Solveig Gulbrandsen er nok til å plassere VIF foran Kattem, synes jeg det er en grei deal at også Kattem får bli der de er nå.

 3. Frank
  april 5, 2012, kl. 21:34

  Og Linde har spilt stopper ved siden av Reinås de treningskampene der Kattem har brukt Mørkved på midtbanen eller når Reinåshar værtpå landslagsoppdrag i vinter/vår.

 4. Frank
  april 5, 2012, kl. 21:31

  Det at Reinås ikke spilte mot Stabæk høsten 2011 er feil. Adresseavisen kåret Henne til Kattems beste spiller den kampen. Hun ble skadet noe senere på høsten.
  Ser og at hun har vært tatt ut i alle tropper på J 16/17/19. Ser at hun nå har 21 landskamper. PÅ landslaget ofte brukt som midtbanespiller. I Kattem helt klart fast stopper ved siden av Mørkved.
  Linde blir for svak i duellspillet. Og for svak i offensive valg med ball. Reinås helt soleklart valg som stopper selv om hun bare er 17 år.

 5. Thomas D
  mars 26, 2012, kl. 11:16

  Linde har spilt fast stopper hele sesongen og oppkjøringen. De treningskampene jeg har sett har hun gjort det meget bra. Hun er rutinert og rolig tross sine 20 år. Setter vi Linde og Reinås opp mot hverandre blir det vanskelig, men jeg tror og håper for Kattem sin del at Linde trekker det lengste strået. Reinås er inne og ute av landslaget, mens Linde i sin tid var fast og faktisk kaptein i alle sine år på de ulike landslagene. Mørkved og Reinås blir kanskje litt for like spillere da begge har en tendens til å bare slå lange baller i bakrom.

  Hvem Maalen velger i serieåpningen blir spennende!

 6. Andreas Kolle
  mars 25, 2012, kl. 20:34

  Tilleggsforklaring:

  Jeg syntes det var pussig at jeg ikke tok opp Stine Reinås. Her er delvis forklaringen: hun var skadet i den perioden da hun spilte mot Stabæk og Røa, to av de tre eneste lagene som også skriver motstanderlagene (det siste er LSK, og LSK og Røa er de eneste to som gjør det i formasjon). Kattems hjemmeside er ikke særlig god på å sette opp spillerne i formasjon, og derfor er det vanskelig å vite hvem som spiller. Dette gjelder også i høyeste grad treningskampene, noe som i og for seg er problematisk for de av oss som ikke kan gå på Kattems treningskamper.

  På landslaget brukes Reinås som midtbanespiller (derfor min forvirring), og jeg regnet med at det nå blir tett på midtbanen, der jeg tror vi får se Olsvik, Snekvik, Reiten og Storrø.

  Jeg skal i fremtiden ta med alle navn jeg kjenner til for å forsikre at jeg ikke fornærmer folk igjen. Det er fint at Reinås er både tilbake fra skade og i førsteelleveren. Kan du i så fall hjelpe meg med å fortelle hvem hun setter ut? Linde, Mørkved, Christensen eller Aaen?

 7. Andreas Kolle
  mars 25, 2012, kl. 20:16

  Jeg kjenner til Stine Reinås, og jeg kunne i og for seg tatt henne med. Men jeg tror at hun vil bli femtevalget. Jeg har tidligere fått høre at jeg er blitt for detaljrik, så hun røk ut i en executive decision.

  Takk ellers for at du sa at hun var stopper. Jeg har stort sett opplevd henne som midtbanespiller.

 8. Frank
  mars 25, 2012, kl. 19:53

  Litt kunnskapsløs tipping. Ser f.eks. at en av de to faste stopperne, Stine Reinås, ikke er beskrevet engang. Ny spiller sommeren 2011. Har vært fast på J 16/17/19.

 9. Andreas Kolle
  mars 24, 2012, kl. 16:40

  Interessant. Nå skal det sies at jeg ikke rangerer verken Fart eller Kattem før på mandag. Først skal tredje lag i nedrykksstriden presenteres. Og den kan kanskje overraske dere noe.

 10. Petter Hansen - FKF
  mars 24, 2012, kl. 16:23

  Vi starter hvertfall likt med de to første lagene.

  Her er våre tips….

  http://www.forzakvinnefugla.com/2012/03/24/slik-ender-toppserien-2012/

 1. april 8, 2012, kl. 11:08

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: