Hjem > Toppserietipping > 10.-12. plass

10.-12. plass

Redigert noe for å få med seg Solveig Gulbrandsen.

Å kalle dette nedrykksstriden er noe mindre aktuelt, da bare ett lag går rett ned, mens et må spille kvalifisering og det siste laget er trygt i Toppserien. Likevel er det ikke garantert at laget som ender på andreplass i divisjonen under (sannsynligvis Avaldsnes eller Sarpsborg) kommer til å gjøre det enkelt for ellevtelaget i Toppserien.

Kampen om å unngå sisteplass tror Dynamiteblogg dermed vil stå mellom disse tre lagene (trykk på logo eller navn for å lese analysen om laget):

   
Fart Kattem Vålerenga

Det er jo ikke trivelig å bli plassert i nedrykksstriden, men samtidig hører det da til historien at dette er en analyse av hvordan lagene ser ut før seriestart, og det er nesten garantert at flere av lagene kommer til å overraske. Grunnen til at disse tre er valgt, er at Fart og Vålerenga ikke vant med mange nok poeng til lagene bak i 1. divisjon til at vi helt lar oss overbevise. Vålerenga har skaffet seg flere nysigneringer, og kan muligens bli markant bedre, men treningsresultatene har ikke vist stor grunn til optimisme. Dersom Kattem greier å gjenta vårsesongen, vil de styre langt unna nedrykksstriden, men blir det som høstsesongen, kan det bli svært tøft.

Hvis vi sammenlikner dem etter de fem kriteriene vi har hatt hittil, ser det slik ut:

Fjorårssesongen

Skal man bruke 2011-sesongen som mål, går Kattem penest ut av det. Pangstarten de hadde om våren gjorde at de langt på vei reddet seg ved halvveis. At det gikk nedover senere var forståelig, men det skal kunne gå bedre om Kristine Haugen og Julie Adserø blir skadefri. Vålerenga vant serien i 1. divisjon, men de rotet bort mange matchballer. Fart på sin side rotet bort muligheten bare i en liten periode, men var aldri mer enn nest best.

Vinner: Kattem. Deretter Vålerenga og Fart.

Spillerstallen

Fart har nok på papiret den suverent svakeste stallen. De har mistet seks spillere fra førstelaget, og bare keeper Lisabeth Johansen, Mari Olastuen og Lene Bredesen har spilt i Toppserien før.

Vålerenga har fornyet med ni spillere, av hvilke fire er fra Linderud-Grei og en er reservekeeper. De andre fire er spennende navn om de kan jobbe godt sammen. Lill Yvonne Karlsrud er en god forsterkning, og til forskjell fra da hun rykket ned med Medkila i fjor, vil hennes opphold i Vålerenga bli langt bedre i forhold til trening med laget. Angus og Rolness kan være matchvinnere, og Wulf er på sitt beste en god ballfordeler. Problemet til Vålerenga er resten. Solveig Gulbrandsen er med videre, og har vist tidligere at hun kan gjøre en stor forskjell, men det er mest sannsynlig at hun kommer innpå i andre omgang slik hun gjorde i 2011.

Kattem har et forsvar som på papiret er klart best av de tre. Med Julie Adserø og Gunilla Forseth foran kan det bli spennende forover, og om Kristine Haugen, Guro Reiten og Rikke Storrø, for å nevne noen, får til en god midtbane, kan Kattem få det til. Skadefri har faktisk Kattem en pen stall. Men så var det dette med skader, da. Og spill uten superveteran Holanger. Og en svært ung keeper.

Vinner: Enda Vålerenga har fått en svært dyktig og svært erfaren spiller i Solveig Gulbrandsen, holder jeg Kattem som et bedre lag. Deretter kommer Vålerenga tett bak. Så Fart.

Trener

Her er det vanskelig å dømme. Cecilie Berg-Hansen har gjort en kjempeinnsats, og virker som om hun vet hva hun gjør. Skal jeg sette fingeren på noe, må det være at det er svært få spillere som har overlevd fra 2. divisjon til Toppserien med Berg-Hansen. Resten er fornyelser, og da blir spørsmålet om Berg-Hansen er flink med laget eller flink til å hente spillere.

Akkurat som Berg-Hansen, fikk Frode Brekk opp Fart til Toppserien på to forsøk. Brekk har jeg ellers svært lite å henge knagger på. Han har ingen trenererfaring utover dette, men det hadde ikke Geir Nordby i sin tid heller. Brekk har ikke lyktes i å beholde eller forsterke laget, men det er neppe i særlig grad hans skyld.

Svein Maalen skapte et godt Kattem, men det var dette med å holde hele sesongen. Kattem hadde riktignok mange skader, og de viste takter, men de må få taktene til å bli resultater.

Vinner: Usikkert.

Støtteapparat

Denne er litt vrien. Fart har ikke knukket koden med at folk forsvinner, men samtidig har de god tradisjon for å få publikum på plass. Vålerenga  har vist potensiale i å være med rundt laget, men det har ikke løsnet helt i forhold til publikumsinteresse. Kattem markerer seg alltid høyt i «årets arrangør», men dette maset rundt Åsheim virker ikke å ha vært ryddig løst.

Vinner: Her er det tett, men jeg gir Fart seieren foran Kattem og Vålerenga.

X-faktor

Kattems erfaring er et pluss som ingen av de andre kan matche, men det var dette med penger og hjemmebane. Vålerenga har en trygghet økonomisk som ligger til grunn. Fart har en god tilskuerskare, men sliter samtidig med den geografiske spredningen på spillerne.

Vinner: Vålerenga, så Kattem og Fart.

Konklusjon

10. Kattem. Med spisser som Adserø og Forseth og med et ryddig forsvar når det virkelig fungerer, kan Kattem ta et skritt ut av skyggenes dal. Men ikke helt ennå. Hittil blir det bare sikker plass. Men det bør de også få greit til.

11. Vålerenga.  Satsningen til Vålerenga har vært energisk, men laget har ikke overbevist i oppladningen, og optimismen er ikke alltid rotet i virkeligheten. De bør vinne kvalifiseringen, da.

12. Fart. De skal ikke ha sjanser. Hvilket er synd gitt engasjementet rundt klubben.

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: