Hjem > Toppserietipping > Amazon Grimstad Fotballklubb

Amazon Grimstad Fotballklubb

Disclaimer: Det er vanskelig å hente fersk informasjon om Amazon Grimstad. Hjemmeside og lokalaviser er blitt fulgt nøye, men enkelte nyheter er sikkert gått oss forbi. Dersom noen lesere kan hjelpe til med informasjon, blir dette godt mottatt.

Amazon Grimstad leverte en solid forrigesesong, og de kan absolutt overraske. Men det er langt fra sikkert fra laget som aldri helt har kommet seg over midten av tabellen.

Fjorårssesongen

Amazon Grimstad leverte en godt brukbar sesong i 2011. De fikk to poeng færre enn i 2010, men altså en plassering bedre, og viste en gang for alle at de ikke har noe i nedrykksstriden å gjøre. Amazon har alltid én virkelig dårlig kamp i året i seg (som oftest mot Arna-Bjørnar), men ellers leverer de greit med enkeltstående svært gode resultater. Så også i 2011, da de slo Kolbotn, spilte uavgjort mot Stabæk og slo Trondheims-Ørn kraftig. Amazon Grimstad beholdt varemerket at de vinner over lag rundt dem på tabellen, ser man bort i fra skuffelsen Klepp og to uavgjorte mot Sandviken og Medkila i de to siste kampene, som hadde liten betydning for sørlendingene. Kort sagt er Amazon Grimstad gode til å prioritere – men de skynder seg langsomt.

Spillerstallen

Det er mange omveldninger rundt Amazon Grimstads lag anno 2012. Det er i hovedsak to grunner til dette: store utskiftninger og flere tilbake fra skade. De nye spillerne er litt vanskelige å analysere, særlig de to utlendingene Katie Tarrant (forsvar) og  Méabh De Búrca  (muligens midtbane). Tidligere Fortuna-kaptein Fride Tessem Mørkeset er et interessant navn, og Lisa Marie Karlseng Utland har begynt å score for sørlandsklubben. Det ser altså ikke så verst ut foran etter at Amazon-legenden Una Nwajei omsider la opp. Legger man til og trekker fra, kommer Amazon Grimstad noe svekket tilbake, men med spillere tilbake fra skade er Amazon alt i alt styrket noe. I siste liten signerte de altså også Malin Nevervei, antas det. Hun spilte noe for Grand Bodø, men dro tilbake til Mosjøen og Halsøy i 2011. I år skal hun muligens hoppe rett til Amazon Grimstad.

  • Keeperplassen er veldig spennende. Kristin Eggert var blandt de bedre i Toppserien, mens Karoline Sævareid mangler litt. Hun tok likevel ansvar i høstsesongen.
  • Forsvaret til Amazon ser ikke så verst ut. Jeg regner hittil med at Marit Fiane Christensen ikke stiller opp stort. Da vil de fortsatt ha Stine Syvertsen, Gro Ingvardsen, Linn Merethe Thune, Katie Tarrant og selvfølgelig Ellen Wiersholm. De mangler Dagny Knutsson og Lana Bowen, og er i så måte noe skadet. Likevel er absolutt habilt forsvar. Aberet er selvfølgelig at de ikke har spilt så mye sammen dersom Tarrant og Ingvardsen blir del av førsteelleveren, hvilket er svært sannsynlig.
  • Midtbanen er offensiv i natur. Shannon Smyth, Fride Tessem Mørkeset, Kristine Meland, Silje Blakstad og Trine Lise Åvik (når hun er tilbake fra skade) er svært offensive spillere. Trine Iversen er en av de som kan være mer defensivt orientert.  Méabh De Búrca er også en defensiv midtbanespiller når hun er tilbake fra skade, og kan også vikariere i forsvaret. Så det ser greit ut der også. Elin Gladheim og Ida Konradsen fortjener også oppmerksomhet som offensive spillere. Her har altså Amazon et luksusproblem.
  • Angrepet ser ut til å utvikle seg, uten at de har den virkelig store profilen. Men det er mulig de to nordlendingene Nevervei og Karlseng Utland (fra respektive Mosjøen og Mo i Rana, beskjedne en time og et kvarter fra hverandre) kan bli det. Særlig Karlseng Utland ser ut til å bli spennende. Men det er fortsatt en del som hviler på skuldrene til de to.

Trener

Margunn Haugenes er en dyktig trener. Hun har fått til gode ting med et lag som «skulle ha» rykket ned gitt stallen i flere år, især 2010. Amazon har istedet iherdig høstet poeng under henne, og hun virker å ha god fotballfaglig forståelse. Hun virker også flink til å motivere spillere og til å bruke forskjellige spillere på forskjellige posisjoner. Så et stort pluss her.

Støtteapparat

Den dårlig opptaterte hjemmesiden er det nærmeste vi kan se tegn til rot i støtteapparatet. De virker godt samkjørte, greide å arrangere et flott publikumsfrieri, fikk ryddet opp i et regningrot som de ikke var skyld i og har tatt et endelig oppgjør med tull som kom i anledning opprykket for mange år siden. Spennende med en daglig leder som også er spiller; laget er ikke redd for å tenke nytt.

X-faktor

Amazon Grimstad har en litt pussig X-faktor:

  • Publikum er svært varierende. Amazon fikk et flott snitt takket være at de fikk ny publikumsrekord, men til og med uten det hadde de småpene 171 tilskuere i snitt (med den hadde de 298). Det er OK i forhold til tallene tidligere, særlig siden tilskuertallene i hele fotball-Norge går nedover. At de har Amazon-Hæren er heller ikke dårlig; litt leven kan gjøre stor forskjell.
  • Treningskampene til Amazon har det ikke vært mange av. Amazon slo Vålerenga to ganger, grisebanket Fart og spilte uavgjort mot Klepp, alle virkelig ryddige resultater. Det er litt typisk Amazon; de tar poeng mot lag rundt og under dem på tabellen.
  • Økonomien til  Amazon virker OK. De er kvitt gamle spøkelser, og har ingen planer om å kjøpe seg nye. Flott også at de ikke bet på tullet med Marta.
  • Erfaringen er interessant. Amazon Grimstad har ambisjoner om øvre halvdel, men de har liten erfaring med dette. Det er et lag med spillere som enten er unge eller av annen grunn har liten erfaring med Toppserien, mens støtteapparatet nok godt husker at Amazon i 2006 endte på sjetteplass. Det spørs imidlertid hvordan et lag som er godt vant til å slå dårligere og tape for bedre lag skal utvikle seg mentalt til å bli et topplag. Men signalene er klare for Amazon Grimstad; de sikter flere år fremover i tid.

Plasseringene hittil:

(begrunnelsen for plasseringene)
10. Kattem
11. Vålerenga
12. Fart 

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: