Hjem > Toppserietipping > Klepp Kvinner Elite

Klepp Kvinner Elite

Klepp er alle forhåndstipperes mareritt. Enten overpresterer de, eller så underpresterer de. De kan ta poeng mot topplag og tape for bunnlag. Det eneste som er sikkert er at ingenting er sikkert.

Fjorårssesongen

Det er ikke til å komme unna; Klepp var blant de store skuffelsene i fjorårssesongen. Bare Linderud-Grei gjorde en dårligere innsats. Klepp endte på en åttendeplass, bare fire poeng foran et Kattem som kjørte høstsesongen for halv maskin. De scoret 28 mål, bare Sandviken av lag som ikke rykket ned scoret færre.

Spillerstallen

Med Line Smørsgård tilbake, Cathrine Dyngvold tilbake fra skade og Anna-Kaisa Rantanen fra Jitex ser det pent ut. På den annen side mistet de en habil keeper i Katja Kankaanpää, som nå er erstattet med Hilde Gunn Olsen. Olsen var andrekeeper i Donn for noen år siden, men siden har spilt på Fløy. Kine Bjerk Nøttveit er gravid og dermed også ute, og Salmén og Niemi har lagt opp. Maria Thorirsdottir er ute lenge med skade. Likevel kommer Klepp ut på plussiden.

 • Keeper er altså Hilde Gunn Olsen. Nøyaktig hvor god hun er gjenstår å se, men hun er et usikkert kort.
 • Forsvaret er litt redusert i og med at Bjerk Nøttveit og Salmén er borte. Men Eirin B. Kleppa og Petra Vaelma virker som et godt stopperpar. Anette Tengesdal blir venstre back, og hun har offensive kvaliteter, mens Ida Lillehammer tar høyresiden stort sett.
 • Midtbanen er ikke ille. Med Rantanen, Ims, Therese Sessy Åsland, Marie Bakke og Else Vassbø ser det ut til at de skal kunne greie å stable på bena en god midtbane. Klepp kjører vanligvis 4-4-2, så da er det en av disse som må begynne på benken. Det er et luksusproblem Velde lever godt med.
 • Angrepsrekka ser også pen ut med Dyngvold tilbake og med Smørsgård tilbake i Klepp-drakt. Problemet er alternativer. Susanne Vistnes sliter med en meniskskade, og er derfor uaktuell.

Trener

Det er vanskelig å si stort om Tommy André Velde. Han har trent Klepp i ett år nå, og det ble ingen braksuksess. Treningskampene virker bedre, uten at det virker som om Klepp har tatt ut altfor mye, og der mange spillere har prøvd seg. Dette er i utgangspunktet positivt.

Støtteapparat

Klepp har fått seg ny hjemmeside, og de jobber mer med den. Økonomien har aldri vært fantastisk, men den ser ut til å være på riktig vei. Juniorsatsningen har lenge vært god.  Med Smørsgård og Rantanen kan det virke som Klepp endelig satser oppover.

X-faktor

Ja, det var det, da:

 • De er Klepp: Klepp har ingen respekt for store lag, og de har fått til gode resultater mot bedre lag. Til gjengjeld har de kastet bort poeng mot lag andre har slått kontrollert, og de roter bort mange poeng på tull. Et lag som får LSK Kvinner til å virke stabile er et lag som må jobbe med lavestenivået.
 • Publikum:  Klepp har et greit midt-på-treet publikum. Det er jo noe. Kanskje vil det øke nå som Klepp likner på en outsider til øvre halvdel?
 • Treningskampene har, selvfølgelig, variert. De slo et lag fra den nest øverste divisjonen i Spania klart, de spilte uavgjort mot Amazon Grimstad og de slo Kattem lett. De slo Sandviken og tapte for Arna-Bjørnar i januar. Det virker mer som om Klepp prøver ut spillere enn tar resultatet alvorlig. Ikke dumt.
 • Økonomien virker grei, og blir neppe et forstyrrende moment.
 • Erfaring: Klepp som klubb har masser av erfaring, laget til Klepp er imidertid relativt ungt. Ims og Rantanen har imidlertid nok av erfaring, og også Smørsgård, Vaelma og Bakke har vært med en stund.
 • Grunn til optimisme: Klepp har endelig fått seg målscorere. Om disse får spillet til å sitte, kan Klepp bli en vrien motstander for alle.
Reklamer
Kategorier:Toppserietipping Stikkord: ,
 1. Andreas Kolle
  mars 28, 2012, kl. 12:28

  Takk, takk!

 2. sissi
  mars 28, 2012, kl. 08:31

  Meget godt skevet. Alltid kjekt å lese dine inlegg.

  sissi

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: