Hjem > Toppserietipping > Kolbotn Idrettslag

Kolbotn Idrettslag

Andre regel i toppserietipping (første er: Aldri si noe skråsikkert om Klepp) er «Aldri undervurder Kolbotn». Det gjør det vanskelig å vite hva man skal si om den falne storheten.

Fjorårssesongen

Kolbotn gikk i 2009 over til en ny fase, der etablerte spillere og flere medlemmer av støtteapparatet forsvant, og Dan Eggen tok over et stadig yngre lag med talenter som han fikk mye ut av. 2011 ble hans avskjedssesong, og nok en gang tok han en bronse på tross av at laget var sterkt redusert. Kolbotn var blant de store positive overraskelsene i Toppserien 2011, og at avstanden opp til sølv var null poeng og målforskjell forsterker innsatsen deres. De var også svært nære en cupfinale, og høstsesongen deres er en av de bedre i Toppseriens historie.

Spillerstallen

Kolbotn har tapt svært mange spillere. Line Smørsgård gikk til Klepp, Ann-Mari Dovland til Piteå, Tinja-Riikka Korpela til LSK, Maija Saari til AIK og Ada og Andrine Hegerberg gikk til Stabæk. De nye spillerne er Kirvil Schau Odden (sannsynligvis) og Katrine Dreier Andresen fra Røa og Ellen Wang, Nicoline Viker og Ina Gausdal fra Linderud-Grei, i tillegg til Kristin Mikaelsen fra Høybråten/Stovner.

 • Keeper er sannsynligvis Kirvil Schau Odden. Hun har stort potensiale, men har liten kamperfaring fra Toppserien.
 • Forsvaret er nesten intakt; Cecilie B. Liane, Runa Vikestad og Anja Sønstevold fortsetter. Sannsynligvis er Nora Byom-Nilssen venstre back. Interessant, men tre av de fire skal kjenne hverandre godt. Av disse har ikke Runa Vikestad kommet helt tilbake til landslagsklasse, men kan levere gode kamper fortsatt. Liane blir stadig bedre, og Sønstevold holder et godt nivå. Ina Gausdal er også et godt alternativ som midtstopper. Foreløpig plasserer jeg Andrine Tomter på midtbanen, men hun kan også være et alternativ i forsvar.
 • Midtbanen blir spennende.  Andrine Tomter, Katrine Dreier Andresen, Camilla Christensen, Ingvild Isaksen, Ellen Wang, Nikoline Viker, Julie Voktor Pedersen og, når de er tilbake fra skade, Marte Berget og Michelle Søderstrøm, gjør at Kolbotn kan stille med en absolutt god midtbane. En strek i regningen at Emelie Erlandsson fikk et avslitt sidebånd, og er ute en stund. Det er vanskelig å plukke ut hvem som spiller i førstefireren fordi Isaksen, Wang, Christensen og sannsynligvis Søderstrøm blir vurdert som spisser. Mari Romstad Stavne er på en lengre reise, og kommer ikke tilbake på noen måneder. Riktignok vil mangelen av spillere som Dovland, Hegerberg og Stavne merkes, men samtidig har Kolbotn en god midtbane.
 • Angrepet er akilleshælen. Målmaskinene er borte, og er ikke blitt erstattet. Emelie Erlandsson har blitt prøvd, men hun fikk et avslitt sidebånd. Også Anette Jokstad er prøvd, og blir nok angrepsspiller ut sesongen. Hvem enn som spiller foran, blir det uansett ikke noen typiske goalgettere, og derfor kan antall scorede mål bli et problem for Kolbotn.

Trener

Med all respekt for Smørsgård, Dovland. Korpela, Saari og Hegerberg ganger to: det største tapet er uten tvil Dan Eggen. Kjell Sverre Hansen Wold har tatt over, og det blir alt annet enn lett å hevde seg. Laget han har fått er et lag nesten uten stjerner, og som i tre år på rad har spilt over evne. Dette blir en svært vanskelig posisjon å fylle for Hansen Wold. Nå er det for tidlig å si noe om Wold annet enn at han har en pen CV hittil. Men så er det dette med overgangen fra å trene gutter til å trene jenter.

Støtteapparat

Det er svært vanskelig å forstå hva som skjer i Kolbotn. Håndteringen av lønnskutt, med å gi ny kontrakt uten lønn med underforstått ultimatum (signér eller finn deg en annen klubb) timer før overgangsvinduet stengte, var svært uheldig. Kolbotn har hatt store problemer med moderklubben, og de har hatt en lang linje med skandaler og problemer (McCormack, Ramsdale, mange spillere forsvant fra klubben) som de mener å ha ordnet opp i. Likevel er det få som føler seg helt trygge. Bonus er at de har Hege Jørgensen, og at det er tegn til at de har opptrådd forsiktig på overgangsmarkedet.

X-faktor

 • Merkevaren: Kolbotn er fortsatt et navn, og dersom de greier å levere gode resultater i noen kamper, kan andre lag fortsatt ha problemer med det å spille mot Kolbotn.
 • Publikum: Kolbotn har dessverre et lavt oppmøte.
 • Økonomi: Kan fort bli et problem fortsatt, enda det neppe er store lønninger igjen.
 • Erfaring: Klubben har i og for seg mye erfaring, men det har vært så mange utskiftninger at man undrer seg på om hvor mye som er igjen. Igjen må Hege Jørgensen trekkes frem som positiv, og igjen må den svært unge stallen trekkes frem som negativ på erfaringsdelen.
 • Grunn til optimisme: Kolbotn har en keeper og flere spillere på aldersbestemte landslag, de har en god forsvarsfirer og flere spennende midtbanespillere. Laget er egentlig ikke så verst, de er bare ikke like gode som de en gang var. Potensiale har de imidlertid i bøttevis.
Reklamer
Kategorier:Toppserietipping Stikkord: ,
 1. Andreas Kolle
  mars 30, 2012, kl. 21:56

  Det er i og for seg gode nyheter, men gitt Kolbotns vanskelige rykte, er det vanskelig å helt tro på at alt er i skjønneste orden. Dere er ikke eneste klubb der dette blir kommentert, og ingenting er bedre enn om dere motbeviser dette, men det må tas inn i sammenheng når man skal se på klubben.

  Ellers ønsker jeg Kolbotn lykke til både sportslig og økonomisk. Dere trengs i toppen!

 2. Lise Byom-Nilssen
  mars 30, 2012, kl. 21:27

  Takk for positiv omtale om vårt unge, lovende lag. Dette blir en spennende sesong for oss – men vi har tro på jentene her ute i Oppegård.
  Når det gjelder klubbens økonomi og forholdet til hovedlaget, tror jeg det er lurt at de med faktakunnskap uttaler seg. Vi har full kontroll på økonomien p.t, og kommuniserer tett og godt med resten av klubben akkurat nå. Mange spennende prosjekter på gang og gode støttespillere i lokalmiljøet, gjør at vi er optimister om dagen.

  Styreleder Kolbotn Fotball Kvinner

 3. Andreas Kolle
  mars 29, 2012, kl. 19:11

  Takk!

  Nå har jeg ikke plassert Kolbotn, bare presentert dem, Klepp og Amazon (og to til) i «midt på tabelen-gruppen». Plassering kommer etter hvert, næremere bestemt søndag.

  Det sistnevnte tviler jeg ikke på, men jeg ønsket i utgangspunktet ikke å kommentere mer enn at de har store problemer med moderklubben. Hva det skyldes, vet jeg for lite om.

 4. pelle
  mars 29, 2012, kl. 15:59

  Fin oppsummering og ganske presis, men kanskje et hakk for lavt vurdert i 2012. Jeg tror plass 5-6. Når serien kommer i gang så vil vinnertradisjonen våkne opp.
  Når det gjelder hovedlaget i klubben så er det vel mer riktig å si at de har holdt liv i kvinnefotballen i Kolbotn. Toppserielaget har som du skriver «store problemer med moderklubben», men det er fordi de ikke lenger vil betale regningene. Flere års sportslige ambisjoner ut over lagets inntekter har påført gruppen stor gjeld til hovedlaget.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: