Hjem > Toppserietipping > Idrettslaget Sandviken

Idrettslaget Sandviken

 Sandviken har slitt med å få fotfeste i Toppserien. Det ser de ut til å gjøre noe ved nå.

Fjorårssesongen

Sandviken tok 19 poeng, det meste de har tatt siden 1998 i Toppserien. Dette er selvfølgelig noe flatterende; det har blitt flere lag og dermed flere kamper siden den tid. Men likevel var Sandvikens innsats spesiell fordi de aldri var med i nedrykksstriden. Tvert imot var de bare fire mål bak Kattem, og det var ikke veldig langt opp til Klepp heller. For Sandviken var dette en svært god sesong, men de rotet bort seieren i minst to tilfeller, borte mot LSK Kvinner og hjemme mot Trondheims-Ørn, i siste liten.

Spillerstallen

Sandviken har en tropp med stadig flere spillere på aldersbestemte landslag De har J19-spillererne Maren Knudsen, Mia Nygard og Helene Gloppen,  i tillegg til tidligere J19-spiller og målscorer en masse Melissa Bjånesøy og U23-keeper Nora Gjøen. I tillegg har Sandviken nøkternt sett vært vinner av overgangsmarkedet; ikke har de mistet noen, ikke har hatt noen langtidsskadde hittil og til gjengjeld har de skaffet seg en rekke interessante spillere i Isabelle Gjerde, Maren Knudsen, Karoline Bakke, Trude Johannessen, Maren Storhaug Fosse og selvfølgelig Nora Gjøen.

Keeper: Her har Sandviken, med respekt for habile Elise Barsnes, gjort et stor forbedring i å få med seg Nora Gjøen. Gjøen kan fortsatt variere, men på topp er hun veldig god. Hun har en liten skade, men den er sannsynligvis over innen kort tid.

Forsvar: Med Maren Knudsen, Helene Gloppen, Trude Johannessen, veteran June Hammersland og nyvinning fra Klepp Maren Storhaug Fosse, kan Sandviken ha et relativt kompetent forsvar. Vi legger på Marita Salbu også, som virker ganske god. Jeg har ikke glemt Ingrid Østervold Stenevik der bak, men jeg vet for lite om henne til å kommentere. Det er i hvert fall nok forsvarsspillere til å vare en sesong.

Midtbane: Mia Nygard er nevnt, i tillegg blir Isabelle Gjerde og Karoline Bakke interessante nyvinninger. Lise Rikstad, Vilde Gripnar, Ingelin Ognedal og Caroline Bjånesøy og Linn Aarland var aktive i forrige sesong, så det er ikke noe å si på bredden, og det blir ille lett å ta ut midtbanen. Men de mangler noe helt i toppen;  det er ikke noen av de store navnene. I tillegg til den ganske lange navnelisten på midtbanen, pleier de å få gjelp av angrepsspillere, for eksempel Tonning. Gjerde er riktignok på Bali til medio mai, men hun kan bli viktig i juni og høstsesongen.

Angrep: Melissa Bjånesøy sier seg selv. Men samtidig er også Kine Tonning og Tonje Stald flinke til å score. Vilde Øyri er også nå i angrep, og har allerede scoret noe i treningskamp, blant annet begge mot Vålerenga.  Silje Torvanger er også et spennende bekjentskap, hun scoret mot Kolbotn. Likevel skal Bjånessøy og Stald (når hun er tilbake fra hjernerystelse) være førstevalg.

Trener

Det er lite å si om Øyvind Nordtvedt annet enn at han har lyktes i å rykke opp med Sandviken og sikre plassen med relativt god margin for et lag som har slitt med å greie nettopp det. Med andre ord kan man trygt si at han har levert i sine første to år. Han virker også populær blant spillerne, og det hjelper med å skape et godt samhold og miljø.

Støtteapparat

Støtteapparatet til Sandviken ser ut til å gjøre jobben pent. Det er ingenting å utsette på dem utifra hva man har hørt, og de har fått seg en fin stadion. Hjemmesiden fortjener også skryt. Det at Sandviken har ambisjoner om å kjempe midt på tabellen er nok delvis takket være god jobbing i kulissene.

X-faktor

  • Forventninger: Sandviken har ingen. Om laget ikke rykker ned, noe som er svært lite sannsynlig, vil de fleste være fornøyde.
  • Nye spillere: Mange nye spillere må sette seg inn i spillestilen. Kan skape noen problemer. Til gjengjeld har de en stor stall.
  • Publikum: Det finnes et potensiale i Sandviken, da de kom på en ryddig femteplass i publikumstabellen. Med større forhåpninger nå, kan bergenslaget få en god støtte. Arna-Bjørnar har vist at bergensere ser fotball også om det ikke er Brann som spiller.
  • Treningskamper: Slo Arna-Bjørnar, riktignok i januar, og Kolbotn. Begge anstendige resultater, men ellers har det bare vært greit. Viktigere er det at de har rullert mye med spillere, og dermed funnet ut en god del om hvor de står.
  • Erfaring: Beskjeden. June Hammersland har mye, ellers er dette et veldig ungt lag. Støtteapparatet har imidlertid mer erfaring.
  • Grunn til optimisme: Sandviken har et godt lag, og enda det ikke er noen stjerner bortsett fra Bjånessøy og kanskje Gjøen, har de et jevnt lag. De beviste at de ikke er noe bunnlag allerede i fjor, og med de forsterkningene de har fått, kan Sandviken bli et lag som gjør det vanskelig for flere motstandere som man forventer skal slå dem.
Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: