Hjem > Toppserietipping > Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn

«Med få utskiftninger i spillestallen og en økonomi på stell råder optimismen i Ørn foran seriestarten.» (fotball.no)

Tja. Øyeblikkelig er det to innvendinger mot den setningen. Thomas Dahle har en vanskelig situasjon med et lag med langt færre spillere på høyt nivå. Men Ørn har overrasket tidligere.

Fjorårssesongen

Resultatmessig var Ørns sesong i og for seg grei. Med litt mer innsats i siste serierunde kunne Ørn ha kommet på femteplass i stedet for sjette,  men det er vanskelig å motivere seg for det. Det ble også semifinale for Trondheims-Ørn, som dermed har vist at de kan vinne de viktige kampene – i hvert fall i cupen. Resultatene i serien var ryddige, men Ørn viste at de aldri var på nivå med lagene over. Bare mot Kolbotn borte og LSK Kvinner hjemme  tok Ørn poeng (riktignok tre), mens de andre kampene mot topplagene ble tap.

Spillerstallen

Her svir det. Trondheims-Ørn har virkelig mistet mange spillere. Gunilla Forseth dro til Kattem, Autumn Browning dro tilbake til USA, Anne Grete Storli la opp, Marita Eide har tatt en pause, Solfrid Andersen Dahle er gravid og Tina Wulf har gått til Vålerenga. Keeper Ingvild Johansen har sannsynligvis dratt til Bodø for å studere til å bli politi. Inn har Ørn fått en Fart-spiller og en keeper fra Malvik i tillegg til mange juniorer. Hvilket betyr at om man går i detalj, ser det slik ut:

 • Keeper er altså Kristine Nøstmo, en ny keeper fra Malvik. Hun får mye skryt, men er for ung og urutinert til at man ikke må se på keeperplassen som et usikkerhetsmoment. Bonus for at hun nylig ble tatt ut til J19.
 • Forsvaret til Trondheims-Ørn er enda mer forvirrende enn vanlig. De bruker garantert Kristin Lie der, men hun kan også spille i angrep. Camilla Åseng var fast på høyre back, men nå eksperimenterer Ørn med henne på midtbanen. Mali Næss og Kamilla Lillefjære er sidebacker, men de bytter posisjoner. Vi regner med denne førstefireren: Mali Næss/Kamilla Lillefjære, Kristin Lie, Synnøve Lindseth, Ida Flakk (Flakk sliter med en skade, men regnes å være klar til seriestart eller litt senere). Lie blir nok byttet ut med June Holter til tider, men mye peker på at dette blir fireren i flere kamper til Solfrid Andersen Dahle etter sigende kommer tilbake i august. Fireren er dermed på papiret ryddig, men svak for skader.
 • Midtbanen er derimot sterkt skadet. Marita Eide og Tina Wulf er ute. Inger Ane Hole fortsetter, men så er det usikkert. Mens angrepsspillere som Andrea Haugstøyl og Hege Nordvik kan være indreløpere, er det midtbaneankeret som er problemet, og det ser ut til at høyreback Åseng omskoleres dit. Kristin Sjøvold er også et spennende navn som er blitt brukt en del på midtbanen som første innbytter i 4-3-3 eller fast i midten på 4-4-2.
 • Angrepet består av spillere som hittil er plassert andre steder, som Kristin Lie, Hege Nordvik og Andrea Haugstøyl, i tillegg til Oda Fugelsnes.  I tillegg har Martine Flakk blitt omskolert til spiss, og de har flere yngre spillere som skal ta opp arven, som Siri Mork og Guro Ramstad. Lie er en svært god spiss, men det ser ut til at hun prøves mest som midstopper. Dermed blir nok angrepet ungt og noe uerfarent.

På grunn av beskjeden informasjon har dynamiteblogg unnlatt å nevne flere spillere som ikke har vært i førsteelleveren. Ørn har en stall ifølge egen hjemmeside på 23 spillere, Ingvild Johansen inkludert.

Trener

I 2011 hadde Thomas Dahle et godt lag å flyte videre på til sånn helt greit resultat. Nå må han skape noe av lite. Dette blir en stor svenneprøve for Dahle, og ettersom han bare har en halv sesong som trener for laget, er det vanskelig å si stort om hvordan han ligger an. Når han skal ha uttalt at Ida Wulf [sic] og Gunilla Forseth er de eneste tapene, virker det litt pussig, også om det viser seg at de beholder Johansen. Han er offensiv i tankegangen og lover topp fem. Fine med en offensiv innstilling.

Støtteapparat

Enda Trondheims-Ørn kom seg pent igjennom nåløyet, sitter man med en følelse av at det lenge har vært mye rot rundt denne klubben. Det er ofte pengeproblemer, og laget har levd en nomadetilværelse i Trondheims-distriktet. Laget trenger noen sesonger med ro og stabilitet, der de yngre blir satset på og nye ideer legges på is. Dermed spørs det om planene om å bygge seg et stadion er det lureste de kan gjøre nå. Men ny spillerutvikler, ny daglig leder (igjen) og ny sportslig leder vil det annerledes. Med Legea som ny draktleverandør satser ørnene stort. Ørner er kjent for å fly høy, og dermed er det en umulighet å samtidig ha bakkekontakt.

X-faktor

 •  Publikum: Trondheims-Ørn trekker svært få til kampene. Men dette er spillerne godt vant til.
 • Omorganisering: Halve førsteelleveren fra i fjor er borte, å få den nye til å sitte kan ta litt tid.
 • Treningskamper: Dahle bruker kampene til å kjøre inn formasjoner og spillere. Men resultatene har latt vente på seg, og Ørn framstår ikke som et vinnerlag fram til seriestart.
 • Erfaring: Det er fortsatt spillere med erfaring, men treneren har ikke det, og stallen domineres av juniorer eller unge seniorspillere.
 • Grunn til optimisme: Om erstatterne på midtbanen og i angrep gjør jobben, vil i hvert fall førsteelleveren se god ut. Dahle har kjennskap til de tidligere juniorene, og kan nok bruke dem godt. Det kan holde til en pen plassering.
Reklamer
 1. Ingen kommentarer så langt.
 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: