Hjem > Toppserietipping > 3. LSK Kvinner Fotballklubb

3. LSK Kvinner Fotballklubb

Et av de mest uforutsigbare lagene på tabellen ser ut til å bli medaljefavoritt. Så gjenstår det å se om lagets iboende kaoselement kan komme i veien.

Fjorårssesongen

LSK Kvinner var aldri med i medaljestriden, og utgjorde sammen med Trondheims-Ørn et slags ingenmannsland der de var langt unna medaljene og lenger unna nedrykksstriden. De viste at de kan slå topplagene, men de viste også at de kan rote bort mange poeng mot lag de bør slå om de skal være med i toppen.

Spillerstallen

LSK Kvinner har gjort noen varp på overgangsmarkedet. De har skaffet seg Cecilie Pedersen og Tinja-Riikka Korpela. De har også skaffet seg den spennende spilleren Synne Jensen fra Gjelleråsen. At Nora Gjøen gikk, sier seg selv gitt at LSK nå har Korpela. Hedda Vedeler er også et tap da hun ble brukt i forsvar, men hun skal kunne erstattes. Alt i alt virker LSK Kvinner nå svært sterkt.

 • Keeper er Toppseriens nest beste. Har hun dagen, er hun best, men Korpela kan levere halvgode kamper også. Men stort sett er hun svært god. Så her har LSK Kvinner tettet bra igjen.
 • Forsvaret ser pent ut. Marita Skammelsrud Lund, Marit Sandvei og Anne Myren Stenstvedt er svært samkjørte, og om Dorte Dahlum kommer tilbake, har de et godt forsvar. Brita Hansen har også tatt store skritt, enda hun fortsatt er noe usikker. Det ser ut til at Julie Heggedal benyttes defensivt også. Dermed er det en solid gjeng bakover. Med Gry Nordeide Grønli ute er det litt trangere med erstattere. Det er ellers ingen nye navn i forsvaret, som varierte stort i prestasjonene. Det kan bli interessant å se hva ett års mer erfaring har fått ut av dem.
 • Midtbanen er god når den sitter, merkelig nok på tross av at ingen av dem spiller på A-landslaget per mars 2012. Men Nasra Abdullah, Mari Knudsen og Lene Storløkken har spilt lenge sammen, Ingrid Moe Wold har tatt store skritt, Linn Cecilie Buraas har gått gradene og Synne Jensen virker veldig spennende. Likevel mangler det noe der om de skal ha ambisjoner om gull.
 • Angrepet er, i god LSK Kvinner-med-mer-tradisjon, vanskelig å bli klok på. På papiret har LSK i kamp med Røa den mest spennende angrepsrekken. I treningskampene bøtter Isabell Herlovsen især og også Cecilie Pedersen inn mål. Men Herlovsen var på langt nær måldronningen i Toppserien i fjor i LSK, og Cecilie Pedersen vet man heller ikke helt hvor man har. På papiret  er likevel angrepet svært bra. Siri Delviken kan nok oppleve få minutter på banen som spiss, men hun kan sannsynligvis gjøre det bra på midtbanen.

Det ser altså ut til at de har en veldig god keeper, et greit forsvar, en brukbar midtbane og et svært farlig angrep.

Treneren

Monica Knudsen har noen tidligere meritter, men det er mest hensiktsmessig å analysere hennes innsats i 2011-sesongen. LSK var femte best i Norge og røk ut mot  Stabæk i kvartfinalen. Det er omtrent der LSK har ligget. Hun har ikke helt fått til Herlovsen, men til gjengjeld har Moe Wold vokst. Fortsatt for ujevnt. Men så har de en sportslig leder i Hege Riise, da. Så her snakker vi masse erfaring som garantert blir delt. Imidlertid leverte Hege Riise bare en brukbar innsats som trener for Team Strømmen.

Støtteapparatet

Støtteapparatet inkluderer sterke navn som Hege Riise og Bente Nordby. De har også folk som har vært med lenge, som Ranveig Karlsen. Så det ser bra ut. Samtidig virker det som om Per Berg bringer inn nye koster, og om kontinuiteten overlever dette, gjenstår å se.

X-faktor

 • Kanarifansen: De har vært nær usynlige stort sett, men med Vålerenga og Stabæk i serien kan det bli noe.
 • Publikum: LSK Kvinner har ikke helt knukket koden, men dersom Kanarifansen engasjerer seg, kanskje.
 • Treningskampene: Gode resultater over hele linja. Men er det litt tidlig å være god i januar og februar?
 • Ujevnheten: LSK Kvinner somler tradisjonelt bort for mange poeng mot lag de skal slå. Så det gjenstår å se om de kan gjøre noe med det.
 • Økonomi: Trygg, det kommer ingen overraskelser der.
 • Erfaring: Tonnevis. LSK Kvinner har tatt medaljer før, de har gjort det dårlig før, de har spilt cupfinale, og de vet hva det vil si å vinne de viktige kampene. Det kan telle sterkt i deres favør.
 • Grunn til optimisme: LSK Kvinner har en god stall uten egentlige svakheter noen steder. Får de spillet til å sitte, kan de bli virkelig vanskelige. Får de det til å sitte over tid, kan de bli svært gode.

Konklusjon

LSK Kvinner har fått seg to gode spillere i Korpela og Pedersen, men resten av laget er det samme, om man ser bort ifra den spennende, men svært unge, Synne Jensen. Det betyr at avstanden, 14 til gull og 11 til medalje, ikke nødvendigvis er kuttet inn. LSK-Kvinner er et svært godt hjemmelag, de tapte bare to hjemmekamper (Arna-Bjørnar og Kolbotn), og spilte én uavgjort (Sandviken).  Til gjengjeld er det svakere borte, med seks bortetap, inkludert en tullete kamp mot Trondheims-Ørn og juling på Jæren. Det er mye som skal på plass for LSK Kvinner, og det er ikke helt sikkert at det holder hele veien inn med en fantomkeeper og en god spiss.

Det bør imidlertid holde til bronse.

Reklamer
 1. Petter Hansen - FKF
  april 6, 2012, kl. 12:14

  FIn og grundig analyse.
  Ingenting man kan ta deg på her. Men det vil alltid være positive / negative ting man vektlegger forskjellig.
  Vi er enige i mulige fallgruver i ujevnhet og tynn stall.
  Men med flere spillere på et høyere nivå tror vi at LSK nærmer seg jevnheten til lagene du tipper på plass 1 og 2.
  Angående tynn stall kan man aldri vite mtp skader, men det ser ut til at LSK her har knekt koden når det gjelder å ha flest mulig spillere tilgjengelige til hver kamp.

 2. Andreas Kolle
  april 6, 2012, kl. 05:50

  Det har du rett i. Men jeg har fått beskjed om at jeger for kritisk mot NFF, og min månedlige kritikk av dem er oppbrukt. Den 15. april kan jeg skjelle dem ut igjen.

 3. Gja
  april 5, 2012, kl. 22:47

  Kanari-fansen var på ca. 13 kamper i serien. Alt fra 1 til 30 stk. Det er vanskelig å være både i Lillestrøm og kristiansand, når kampene starter med 1 times mellomrom. Her må nff lære seg å korrdinere herre og dame kampene.

 4. Andreas Kolle
  april 4, 2012, kl. 08:15

  Egentlig hadde jeg velt tenkt til det, men du har overbevist meg om å slå dem sammen. Det krever selvfølgelig mer arbeid, men det blir mer gøy.

 5. Geir
  april 3, 2012, kl. 22:58

  Artig med såpass «velfylte» tips». Det vitner om god kunnskap og gir troverdighet. Men det mest spennende vil jeg dog hevde gjenstår – gullduellen. Jeg håper du ikke bare vurderer «våre» to lag i seg selv, men også opp mot hverandre. Det er jo det som er det virkelig spennende.

  Gleder meg til videre lesning!

 6. Andreas Kolle
  april 3, 2012, kl. 11:47

  Ja, så sannelig. Korrigert. Takk ellers for tilbakemeldng!

 7. Kristian
  april 3, 2012, kl. 11:07

  En liten (ubetydelig) koorigering. Det var mot Stabæk de tapte i kvartfinalen ifjor, ikke Kolbotn.
  Forøvrig morsomt å lese dine tips, Andreas!

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: