Hjem > Toppserien > Foran 1. serierunde

Foran 1. serierunde

Så er det på tide igjen. Ventetiden er over. Toppserien settes igang, og det blir garantert mye moro, masse spenning og en haug med uventede resultater. LSK Kvinner må prøve å bli jevnere, Stabæk må slutte å rote bort poeng mot lag de skal ha full kontroll på og Røa må få det til bedre i innbyrdes oppgjør mot Stabæk. Nedrykksstriden blir mindre akutt med bare én plass som gir direkte nedrykk.

Men hva skal man tro om 1. serierunde? Det er lite å gå på, men her tar vi en gjennomgang:

Vålerenga – Stabæk
I fjor: Ikke i samme divisjon
Vålerenga har begynt klatringen mot et høyere nivå, men det går ikke fort nok. Stabæk på sin side har truffet godt til serieåpningen. Det kan bli kamp på tribunene, men det blir ikke kamp på banen. Denne kampen skal Stabæk vinne med god margin. 3-0 bør være minimum.

Klepp – Kattem
I fjor: 0-1
Dette er et spennende oppgjør mellom to lag som må prestere. Kattem skal greie å unngå nedrykk, men de vil helst kjempe på midten av tabellen. Klepp kom såvidt foran dem i fjor, og har mye å bevise. Vanligvis skal Klepp vinne denne kampen, men det kan bli tettere i år. Jeg holder likevel Klepp som favoritt, da det virker som om Adserø ikke er helt tilbake. Dessuten har Klepp på papiret et markant bedre lag. Men Kattem har vist at de kan overbevise, og Klepp er kaoselement nummer 1 i Toppserien. I fjor tapte faktisk Klepp mot et svært redusert Kattem i høstsesongen. Det beviser Klepps iboente problem. Men fortsatt er altså Klepp favoritt.

Sandviken – Fart
I fjor: Ikke i samme divisjon
Skal Fart overleve i Toppserien, må de ta poeng mot lag som havner på nedre del av tabellen. Sandviken er nok blant de bedre i denne kategorien, så Fart har en vanskelig oppgave foran seg. Sandviken var også et anstendig hjemmelag, og skal derfor være en vrien nøtt å knekke. For vrien, tror jeg. Sandvikens lag er forsterket i alle ledd, og de skal kunne være i stand til å sikte høyere enn tiendeplassen de fikk i fjor. Da må de vinne denne kampen, og det vet de. Gjøen spiller sannsynligvis ikke, men ellers skal nok Sandviken være mer enn godt nok dekket til å slå Fart. Et lite aber for at Fart sjelden har gått på store smeller, Amazon-kampen unntatt, så det kan faktisk bli litt jevnere enn man skulle forvente mot det nederlagsdømte hedmarkslaget. Men seier blir det.

Røa – Arna-Bjørnar
I fjor: 1-0
Begge har hatt skader i oppkjøringen til kampen, og det gavner Røa, som har bedre erstattere. Kampene lagene imellom er stort sett jevne, ser man bort ifra cupoppgjør, men med Røa hestehodet foran. Røa er omtrent statous quo siden ifjor, mens Arna-Bjørnar er noe svekket. Derfor er Røa favoritt foran kampen. På den annen side er Arna-Bjørnar flinkere til å treffe toppformen foran første serierunde enn Røa, som vanligvis er best først i mai. Røa er favoritt, men en knepen en.

Trondheims-Ørn – LSK Kvinner
I fjor: 4-3
LSK Kvinner bør være storfavoritt her. Men så er de LSK Kvinner. De kan gjøre mye rart på sin ferd, og dette er nettopp en av de kampene som de kan rote bort poeng i. Men egentlig ikke. Pedersen og Herlovsen skal være et så stort uromoment at LSK Kvinner bør få revansje fra det pinlige 3-4-tapet i fjor. LSK skal vinne denne.

Kolbotn – Amazon Grimstad
I fjor: 2-3
Amazon Grimstad er alt annet enn stabile mot Kolbotn. I fjor vant de etter godt spill, året før fikk de juling. Nå er Kolbotn markant svekket, og Amazon noe styrket. Kolbotn greier ikke å score mål, men til gjengjeld er de også gjerrige bakover. Ser man på laget, er nok fortsatt Kolbotn hakket bedre på papiret, men Amazon Grimstad har mer samspill og giftigere spiss. Denne kampen kan ende på alle måter.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: