Hjem > Toppserien > Oppsummering, 1. serierunde

Oppsummering, 1. serierunde

Fem av seks er ikke ille. Og jeg hadde vel en slags halvgardering på Røa – Arna-Bjørnar likevel. Av dette kan vi kanskje konkludere at Toppserien er forutsigbar? Tvert om, tør jeg si.

At Vålerenga fikk store mengder juling av Stabæk sier i og for seg lite for begge lag utover at Stabæk er i form. Vålerenga er ikke bedre enn dette, og det er mulig at de optimistiske antakelsene om laget blir noe justert. Vålerenga har tatt innstillingen at de holdt sånn omtrent følge, og at de ikke ble skremt. Som tidligere nevnt er dette ikke ulikt hva andre lag har sagt før dem, og det har stort sett endt med nedrykk. Vålerenga er nok bedre enn nedrykk, men det skader ikke å ta hensyn til dette. For Stabæks del kan det noteres at de fint greide seg uten Melissa Wiik som er skadet ut sesongen. Jeg kommenterte at de burde vinne i hvert fall 3-0, og 5-1 er altså litt bedre enn det. Bra start for Stabæk, nå gjenstår det å se om de fortsetter.

LSK Kvinner ødela Trondheims-Ørn. Ørn har blitt betraktelig svekket siden sist, og LSK Kvinner starter alltid i hundre. Spørsmålet er vel om Trondheims-Ørn er så dårlige som 0-6 eller om LSK startet i hundre. Jeg heller mot det siste, og det rapporteres at Trondheims-Ørn tabbet seg ut med et høyt forsvar, som et bissart ekko fra cupfinalen 2010. Det er muligens på tide for Ørn å legge den planen død. Cecilie Pedersen satte inn fire mål, og det er i og for seg imponerende, men det er muligens også resultat av et resignert Ørn som også var, muligens strengt idømt, en spiller mindre.

Fart tapte som forventet borte mot Sandviken, men man kan være beskjeden optimist med tanke på Farts fortsettelse. De holdt nullen i femtifem minutter, og de greide å redusere mot slutten. Dette kan bety at Fart har mer å gi, og dette gjelder særlig også når Lene Bredesen er tilbake. Det betyr ikke at de har kommet seg vekk fra nedrykksfavorittstempelet, men det betyr at de kan ta flere poeng enn i fjoråret, da de tok ett. Sandviken på sin side viste at de kan score mål fortsatt, og de virker å være i god form. Dette var riktignok en kamp de måtte vinne, så man skal ikke tolke mer enn nødvendig. Ulempen med å spille mot bunnlag er jo nettopp det – man må vinne stort for å overbevise.

Røas uavgjort mot Arna-Bjørnar ser ut til å kunne forklares med Røas dårlige startform. Røa dominerte mesteparten av kampen, men konsentrerte seg ikke i sluttminuttene. Som Røa-supporter kan jeg anklages for å være partisk, men jeg tror at cornerstatistikken var noe sånn som 11-4 til Røa – minst (mer presise tall kommer). Røa hadde langt flere sjanser, og med mer giftighet kunne kampen ha endt 5-2 til Røa. Kampen ble altså et resultat av misbrukte sjanser. Arna-Bjørnar på sin side skal ha for å ha kjempet iland en uavgjort mot Røa borte, især med et redusert lag. Arna-Bjørnar virket ikke farlige her, men de skal ligge på et nivå rundt fjerde-femteplass per nå.

Kolbotn – Amazon Grimstad endte altså målløst. Østlandets Blad forteller om en kamp der Kolbotn dominerte uten å score. Dette ser også ut til å være  den generelle oppfatning, mens Fædrelandsvennen i forbifarten nevnte at trener for Amazon Grimstad, Margunn Haugenes, mente at de ble frarøvet to straffespark. Kolbotn ser uansett ut til å være fanget av sin manglende evne til å score, og må finne en eller annen vei ut av dette om det skal føre til en pen poengsum etter 22 kamper.

Generelt virker det som om Trondheims-Ørn er taperen av første serierunde, mens Kolbotn og Røa føler seg noe snytt. Stabæk og LSK Kvinner startet veldig tøft, og om de holder, lover det bra. Neste serierunde bør bli veldig spennende, særlig etter at vi har en runde å tolke lagene på.

Reklamer
Kategorier:Toppserien
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: