Om bloggen

Dette er en uoffisiell fanside til Røas toppserielag og til Toppserien generelt. Den tar det for gitt at kvinnefotball er bra, og kommer i liten grad til å argumentere for det, mest fordi å argumentere med mentale trettenåringer er som å lære en gris å synge – prosjektet vil mislykkes, du vil bli utslitt og grisen fornærmet.Hensikten med siden er å skape et skille mellom mer faktaorientert materiale og synspunkter, som oftest med brodd. De førstnevnte er å finne på dynamitegirls.no, de sistnevnte er å finne her. For å utdype:

 1. Dette er en uoffisiell side. Den reflekterer dermed ikke de offisielle synspunktene til verken Røa Idrettslag eller meningene til Røa Dynamite Girls. Den er heller ikke en offisiell side for fansen til Røa.
 2. Dette er en fanside. Jeg har dermed ingen betenkninger med å si akkurat det jeg mener, og det inkluderer sleivspark.
 3. Dette er en fanside til kvinnefotball, så det betyr at jeg legger meg oppi alt jeg kommer over, uavhengig av hvor relevant det er for Røa.

Ønsker du å ta kontakt, vennligst send en e-post til andreas_kolle(at)hotmail(punktum)com.

Og bare for å få ryddet det ut av veien, dette er hvorfor det selvfølgelig er kult med kvinnefotball:

 • I gamle dager (les: 80-tallet) var fotballen for menn hard, men fair. På 90-tallet, med ekstreme TV-avtaler, er det å vinne for enhver pris hevet over det å spille fair. Spillere er forpliktet til å falle og grine for et vindpust i straffefeltet. Deres lojalitet har like stor verdi som en nipsgjenstand fra Nille. De færreste bryr seg ett minutt om lokalområdet. Dommeren blir behandlet svært lite respektfullt av både spillere og trenere. Kort sagt, de fleste fotballspillerne viser hvor langt de kan gå i usportslig oppførsel og likevel bli helter og tjene masse penger. Da er de ikke stort bedre forbilder for unge enn Al Capone.
 • Jeg er gammel nok til å ikke måtte bevise min manndom.  At kvinner tar del i «maskuline» idretter som stavsprang, hopp, boksing, ishockey og fotball er uproblematisk for meg. Man blir ikke mer mann av å spille fotball. Man blir mer mann av å slutte å bekymre seg om man er det.
 • Om jeg så hadde vært likegyldig om kvinnefotball, er det lite jeg kan komme på som er feigere enn å sparke de som allerede ligger nede. Å være jente og spille fotball er å være medlem av en av de mest trakasserte gruppene i Norge. Der det er feil å bruke ord som «neger», er det tydeligvis helt OK å kalle jenter som liker å spille fotball «stygge lesbehorer». Å kritisere kvinnelige fotballspillere er noe av det feigeste jeg kan tenke meg.
 • Kvinnefotballen har utviklet seg enormt siden oppstarten. Den er fortsatt et godt stykke unna herrenivået anno 2011, men den er ikke langt unna herrefotballen på, si, 60-tallet. Den blir stadig bedre og mer underholdende. Hvis man velger å se på kvinnefotball uten den sedvanlige negativiteten, kan man faktisk underholdes.
 • Kvinneidrett generelt sammenliknes ikke med herreidrett. Hvorfor dette skal være forskjellig i fotball har jeg aldri forstått.
Reklamer
 1. Andreas Kolle
  mai 1, 2010, kl. 12:20

  Genial idé. Hadde jeg hatt tid, hadde jeg vurdert det selv. Men om du har lyst, skal jeg støtte og hjelpe til.

 2. Frank Gander
  mai 1, 2010, kl. 09:37

  dynamitegirls.no er den offisielle siden, men dette kunne vært en offisiell fanside. Kanskje noen burde dra igang en supportergjeng for jentene, slik at det kom flere oftere.

 3. Andreas Kolle
  april 30, 2010, kl. 22:58

  Nei, da. Jeg har da aldri noensinne vært redd for å støtte Røa eller kvinnefotball. Grunnen til at dette er en uoffisiell fanside, er at da kan jeg si hva jeg vil uten at det peker tilbake til Røa. Snille og søte ting sies på dynamitegirls.no, mens jeg sier hva jeg mener her. Og en offisiell fanside hadde pekt direkte tilbake til Røa.

 4. Frank Gander
  april 30, 2010, kl. 22:49

  Er ikke siden offisiell supporterside? Er du en uoffisiell fan? kanskje det reflekterer problemet som du belyser i siste blogginnlegg, at menn ikke tør å følge damekamper av frykt for å bli ledd ut av kompiser. Det er vel akkurat dette du uttrykker når du kaller det en uoffisiell fanside.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: